Etta James til Notodden

Etta James, James Cotton og The Fabulous Thunderbirds topper foreløpig plakaten foran Notodden Blues Festival 6.- 9. august.

Ett stort navn vil bli føyd til seinere, men hoveddelen av programmet er nå klart. Der finner vi navn som Blue Collar Revue, Marcia Ball, zydeco-kongen C.J. Chenier & The Red Hot Louisiana Band, Pinetop Perkins, Satan & Adam og de tre tidligere bluesprisvinnerne Reidar Larsen med amerikanske The Spirit Of Love Singers, Knut Reiersrud og Vidar Busk.

Etta James fikk sin første hit som sekstenåring i 1955. Hun kommer med The Roots Band, et godt bilde på at hun er en mester i å blande sjangrer som blues, rhythm'n'blues, jazz og pop. Hennes siste plate er spilt inn i Nashville. Den frodige sangeren er for øvrig blant de få som krever av arrangørene at kjøkkenet må holde åpent hele døgnet.

James Cotton er en av dagens store munnspillere, med fortid i bandet til Muddy Waters. Fabulous Thunderbirds huskes enda for knallkonserten i 1995. Vokalist Kim Wilson er dessuten aktuell i Blue Collar Revue - sammen med Junior Watson og de andre gjenlevende medlemmene i Hollywood Fats Band.

Satan er en forhenværende uteligger som har slått seg sammen med gatemusikanten Adam.