TIL BARNETS BESTE: De som er så bekymret for barna som blir «utsatt» for kontantstøtten, burde prøve å ta seg en prat med ettåringene det gjelder, skriver Geir Jørgen Bekkevold, familiepolitisk talsperson i KrF.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TIL BARNETS BESTE: De som er så bekymret for barna som blir «utsatt» for kontantstøtten, burde prøve å ta seg en prat med ettåringene det gjelder, skriver Geir Jørgen Bekkevold, familiepolitisk talsperson i KrF. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Kontantstøtten:

Ettåringens perspektiv på kontantstøtten

KrF frykter en utvikling som gjør at kun rike foreldre kan velge å utsette barnehagestarten for ettåringen som fortsatt trenger tryggheten og roen som pappa eller mamma kan tilby.

Meninger

Almeland og Melby uttrykker i Dagbladet 27. august bekymring for barna som må være hjemme med foreldrene sine, på grunn av kontantstøtten. Dessuten har de en oppsiktsvekkende nyhet: Kontantstøtten «holder barn utenfor barnehagen»!

Ja, det er helt korrekt at kontantstøtten gir foreldre mulighet til å være noen ekstra måneder sammen med ettåringen sin – «utenfor barnehagen», om du vil.

KrF tror på foreldrenes vurderingsevne og omsorgsevne, og har de siste 20 årene kjempet for at staten ikke utelukkende skal lønne barnehageansatte for å ta seg av ettåringer, men også kompensere foreldre som ønsker å prioritere litt annerledes enn det store flertallet.

KrF frykter en utvikling som gjør at kun rike foreldre kan velge å utsette barnehagestarten for ettåringen som enda ikke har begynt å gå. Eller ettåringen som av andre grunner trenger tryggheten og roen som pappa eller mamma kan tilby ved å være hjemme til ettåringen har fått litt flere ord å uttrykke seg med.

De som er så bekymret for barna som blir «utsatt» for kontantstøtten, burde prøve å ta seg en prat med ettåringene det gjelder.

Når det gjelder andre utilsiktede konsekvenser som Almeland og Melby er inne på, vil KrF gjerne snakke om hvordan vi kan jobbe sammen for å forhindre disse.

Men løsningen er ikke å fjerne en velprøvd og velfungerende ordning, som nettopp er til barns beste.