Etter 12 år avslører regissøren at «Skrik»-stjerna fikk hovedrolle på grunn av en intrikat hevnplan

Derfor meier Rose McGowan ned voldtektsmenn i «Planet Terror».

HOVEDROLLE: Skuespiller Rose McGowan meier ned zombier og voldtektsmenn i «Planet Terror» (2007). Nå avsløres detaljer rundt hvorfor karakteren Cherry Darling i det hele tatt ble skrevet. Foto: SF Norge
HOVEDROLLE: Skuespiller Rose McGowan meier ned zombier og voldtektsmenn i «Planet Terror» (2007). Nå avsløres detaljer rundt hvorfor karakteren Cherry Darling i det hele tatt ble skrevet. Foto: SF Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Selv etter 12 år glemmer jeg aldri den gangen jeg satt sammen med Rose. Jeg ble inspirert til å skape en drittøff kvinnelig actionhelt som mister beinet, forvandles til en superhelt som kjemper for rettferdighet, slåss for de fattige, meier ned voldtektsmenn og overlever en apokalypse», skriver filmskaper Robert Rodriguez i et åpenhjertig brev til filmmagasinet Variety.

I brevet kommer det fram nye oppsiktsvekkende detaljer i saken om den overgrepsanklagde produsenten Harvey Weinstein.

Da den kjente Hollywood-regissøren Rodriguez fikk høre av skuespiller Rose McGowan («Charmed», «Skrik») at filmprodusenten Harvey Weinstein angivelig hadde voldtatt henne på et hotellrom i 1997, og deretter svartelistet henne profesjonelt, skrev han hovedrollen Cherry Darling i filmen «Planet Terror» for McGowan.

– Ville ikke bli trodd

McGowan, som var en de første kvinnene som sto fram med rystende historier om Weinstein, skal under Filmfestivalen i Cannes i 2005 ha fortalt Rodriguez om at hun var bannlyst fra å spille i Weinstein-filmer. Det skjedde etter at produsenten skal ha voldtatt henne rundt tida da skrekkfilmen «Skrik» ble lansert i 1997.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer