Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Starcraft» Remastered

Etter 20 år får «Starcraft» en overhaling i 4K

Og originalversjonen blir gratis.

BEKREFTET: Det har versert rykter om at «Starcraft Remastered» har vært i utvikling. Nå har Blizzard bekreftet at det er på vei, og har samtidig sluppet en liten teaser som viser frem oppgraderingene. Video: Blizzard Entertainment. Vis mer

(Dagbladet): Blizzard har omsider bekreftet ryktene som den siste tiden har versert rundt den gamle spillklassikeren «Starcraft». Strategispillet, som ble sluppet for snart 20 år siden, skal få en grundig kosmetisk overhaling.

Selskapet opplyser at Starcraft nå skal kunne nytes i 4K-oppløsning, med forbedret lyd og «matchmaking»-system, og tittelen på den nye versjonen blir - ikke overraskende - «Starcraft Remastered»

SD: Slik ser originalspillet ut i dag. Foto: Blizzard Entertainment.
SD: Slik ser originalspillet ut i dag. Foto: Blizzard Entertainment. Vis mer

Det originale strategispillet har nærmest blitt synonymt med Esport, særlig i Korea, og har samlet millioner av både spillere og seere til store turneringer med syv- og åttesifrede pengepremier.

HD: Slik ser spillet ut etter oppussinga. Foto: Blizzard Entertainment.
HD: Slik ser spillet ut etter oppussinga. Foto: Blizzard Entertainment. Vis mer

Selv om oppfølgeren «StarCraft II» kom i 2010, er det fortsatt flere store Esport-arrangement som har originalen på programmet.

HD-versjonen skal etter sigende bli tilgjengelig i løpet av sommeren, men allerede denne uka kommer en oppdatering til originalen fra 1998.

Samtidig blir også hele den gamle versjonen av spillet, inkludert utvidelsespakken «Brood War», gratis for alle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media