Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stargate med konsert på Olavsfestdagene i Trondheim:

Etter 20 års som produsenter for verdenskjente artister, holder Stargate full konsert for første gang

Konserten holdes i Norge.

HJEMMEDEBUT: Til tross for at Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel S. Eriksen (t.h.) har gjort enormt suksess i USA med produksjonsduoen Stargate, kommer de nå hjem for å gjøre sin aller første fullstendige konsert med eget materiale. Foto: pressebilder / Stargate
HJEMMEDEBUT: Til tross for at Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel S. Eriksen (t.h.) har gjort enormt suksess i USA med produksjonsduoen Stargate, kommer de nå hjem for å gjøre sin aller første fullstendige konsert med eget materiale. Foto: pressebilder / Stargate Vis mer

(Dagbladet): Den verdenskjente produksjonsduoen Stargate skal for aller første gang stå på scenen for å spille en fullstendig konsert, med bare Stargate-materiale.

Tidligere har de overlatt det til andre å spille deres materiale. Denne gangen er det Stargate som skal stå i sentrum. Som konsertarena har de valgt Olavsfestdagene i Trondheim.

- Prosessen med å få Stargate til Trondheim har vart i flere år. Først nå har det latt seg realisere, sier bookingansvarlig ved Olavsfestdagene, Jens Storli, til Dagbladet.

Den 3. august går Stargate på scenen i Borggården i Trondheim, som seg selv - med sitt eget materiale.

Stått bak andre artister

Stargate, som består av Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen, står bak noen av de aller mest kjente hitene i de siste 15 årene, som «Unfaithful» og «Diamonds» av Rihanna, «Irreplaceable» med Beyoncé, og «Fireworks» av Katy Perry.

Duoen har både toppet Billboard og vunnet Grammy Awards for sine låter.

Stargate har også produsert Coldplays siste album, «A Head Full of Dreams».

GRAMMY: Gutta i Stargate har toppet Billboard og vunnet Grammy Awards for sine låter. Foto: NTB scanpix
GRAMMY: Gutta i Stargate har toppet Billboard og vunnet Grammy Awards for sine låter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere i mars slapp de sin første singel i sitt eget navn, «Waterfall».

- I 20 år har de alltid vært de som har stått bak og pushet fram andre artister. De har jobbet med og bidratt til de aller største artistene i verden. Nå gjør karrieren deres en vending. Eventyret startet her i Trondheim, og nå kommer de tilbake. Timingen kunne ikke vært bedre, sier Storli.

- De er idoler

Olavsfestdagene er en årlig begivenhet i Trondheim i tida rundt Olsok. Da fylles Trondheim med arrangement som konserter, foredrag, pilegrimsvandring, gudstjenester og andre arrangementer.

Hvert år får festdagene et nytt tema, som går igjen i alle innslagene.

- Temaet for årets festival er «idol». Det er knapt noen andre nordmenn som har jobbet så tett på verdens største idoler som Stargate. De har også selv en rolle som idoler, både som forbilder - og gjennom å redefinere hva som er mulig for musikere fra Norge, sier Storli.

- En hitparade

Når Stargate entrer scenen i Borggården i august, består spillelista av en hitparade med de aller største hitene de har hatt gjennom en 20 år lang karriere. Forestillingen er satt sammen spesielt for anledningen, tilpasset det norske publikum.

- Vi har satt sammen låter de har gjort med et spektakulært lyd- og lysshow. Det blir en annerledes opplevelse, der publikum i større grad kan være med og synge og danse, sier produsent Stian Aagaard til Dagbladet.

Selv om konsertpublikumet i Trondheim er stort og har sett en god del variasjon på scenen, mener Aagaard at dette blir en ny type innhold byen aldri har sett maken til.

- Stargate i Norge, på scenen. Dette tror jeg blir stort! Dette kunne Stargate valgt å gjøre hvor som helst i hele verden, men så velger de å gjøre det her - i Trondheim, sier Aagaard.