SAMME SOM I ALLE ÅR: Sketsjen «Grevinnen og hovmesteren» har ikke tidligere blitt vist på britisk kino eller i sin helhet på britisk TV. Foto: 	Telepool Zürich / NRK
SAMME SOM I ALLE ÅR: Sketsjen «Grevinnen og hovmesteren» har ikke tidligere blitt vist på britisk kino eller i sin helhet på britisk TV. Foto: Telepool Zürich / NRKVis mer

«Grevinnen og hovmesteren»

Etter 55 år vises klassikeren for første gang i Storbritannia

Verdenskjente «Grevinnen og hovmesteren» har briter i hovedrollen, men har ikke blitt vist i sin helhet på britisk fjernsyn eller kino, før nå.

Hvert år, i 21-tida på lille julaften, ruller «Grevinnen og Hovmesteren» over skjermen på NRK. Sketsjen, som ble sendt på kanalen første gang i 1980, er blitt fast tradisjon for mange.

Den ble filmet av den tyske TV-kanalen NDR i 1963, og ble seinere en fast tradisjon på nyttårsaften i Tyskland. Den vises også hver nyttårsaften i blant annet Danmark, Sverige, Finland og Australia.

Skuespilleren Freddie Frinton, som spiller hovmesteren, er derimot lite kjent i sitt eget hjemland England. Heller ikke sketsjen, som originalt heter «Dinner for one», er kjent. I 2009 dukker Freddie Frinton opp i en artikkel på BBCs nettsider med tittelen «10 berømte briter du sikkert aldri har hørt om».

Sketsjen har aldri blitt vist på en britisk kino, eller i sin helhet på britisk fjernsyn, ifølge BBC.

Men nå skal den vises som en del av filmfestivalen Scottish Comedy Film Festival's Slapstick Weekend. Det er hovedrolleinnehaveren Frintons familie som har gitt tillatelse til at sketsjen kan vises.

- Tyskland, og en stor del av Europa, har hatt glede av «Dinner for one» som en årlig nyttårstradisjon i nesten et halvt århundre, og det gjør oss så stolte at dette perfekte eksempelet på komisk timing endelig kan bli verdsatt her, sier Frintons sønn, Mike, til BBC.

- Far hadde vært ydmyk over å være i dette framtredende komedie-selskapet, sier han.

Rollen som grevinnen, eller Miss Sophie, spilles av May Warden, som også var britisk. Hun var 72 år da sketsjen ble spilt inn.