«Grevinnen og hovmesteren»

Etter 55 år vises klassikeren for første gang i Storbritannia

Verdenskjente «Grevinnen og hovmesteren» har briter i hovedrollen, men har ikke blitt vist i sin helhet på britisk fjernsyn eller kino, før nå.

SAMME SOM I ALLE ÅR: Sketsjen «Grevinnen og hovmesteren» har ikke tidligere blitt vist på britisk kino eller i sin helhet på britisk TV. Foto: 	Telepool Zürich / NRK
SAMME SOM I ALLE ÅR: Sketsjen «Grevinnen og hovmesteren» har ikke tidligere blitt vist på britisk kino eller i sin helhet på britisk TV. Foto: Telepool Zürich / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år, i 21-tida på lille julaften, ruller «Grevinnen og Hovmesteren» over skjermen på NRK. Sketsjen, som ble sendt på kanalen første gang i 1980, er blitt fast tradisjon for mange.

Den ble filmet av den tyske TV-kanalen NDR i 1963, og ble seinere en fast tradisjon på nyttårsaften i Tyskland. Den vises også hver nyttårsaften i blant annet Danmark, Sverige, Finland og Australia.

Skuespilleren Freddie Frinton, som spiller hovmesteren, er derimot lite kjent i sitt eget hjemland England. Heller ikke sketsjen, som originalt heter «Dinner for one», er kjent. I 2009 dukker Freddie Frinton opp i en artikkel på BBCs nettsider med tittelen «10 berømte briter du sikkert aldri har hørt om».

Sketsjen har aldri blitt vist på en britisk kino, eller i sin helhet på britisk fjernsyn, ifølge BBC.

Men nå skal den vises som en del av filmfestivalen Scottish Comedy Film Festival's Slapstick Weekend. Det er hovedrolleinnehaveren Frintons familie som har gitt tillatelse til at sketsjen kan vises.

- Tyskland, og en stor del av Europa, har hatt glede av «Dinner for one» som en årlig nyttårstradisjon i nesten et halvt århundre, og det gjør oss så stolte at dette perfekte eksempelet på komisk timing endelig kan bli verdsatt her, sier Frintons sønn, Mike, til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer