Etter åtte års stillhet er stemningsmestrene tilbake

Boards of Canada klarer seg best når de er vanskelige.

Foto: Playground.
Foto: Playground. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er virkelig året for nøye orkestrerte comeback fra den elektroniske musikkens tilbaketrukne pionerer, dette.

1. april i år skapte det britiske musikknettstedet FACT leserstorm da det viste seg at detaljene de hadde publisert om et kommende Boards of Canada-album bare var tull.

Men det tok ikke langt tid før den skotske brødreduoen selv begynte å spre kryptiske hint (blant annet i form av en mystisk 12" som dukket opp på Record Store Day), og nå er deres første album på åtte år et faktum.

Innflytelsesrik duo Rundt årtusenskiftet var Boards of Canada et av de største navnene som sprang ut av såkalt «intelligent dance music» (IDM), også kjent som «dansemusikk» for de som ikke liker å danse.

I løpet av en tiårsperiode slapp de tre svært innflytelsesrike instrumentalalbum og en rekke kortere utgivelser, men siden 2006 har det altså vært så godt som stille.

Med «Tomorrow's Harvest» har de ikke anstrengt seg nevneverdig for å ta igjen nåtida. Særlig høres det på det som er av beats.

Dronende ambient I kjent stil er albumet fullt av korte låtsnutter som binder de mer omfattende sporene sammen, men i motsetning til tidligere er det disse partiene som står sterkest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer