Anmeldelse: Jenny Hval på Øya 2017

Etter gårsdagens ekstraordinært tannløse festivaldag, er Jenny Hvals eksentrismer som balsam for sjelen

Glem Øya: Dra på Festihvalen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KONSERT: Første gang jeg egentlig skjønte at Jenny Hval kunne være morsom, var da jeg så henne på Øya for to år siden. Hun hadde nettopp sluppet «Apocalypse, Girl» – hennes beste og mest humørfylte album til dags dato – og nå spaserte hun rundt på scenen med rosa parykk og rødmaling i skrittet.

Har man «hvallergi» høres det sikkert like klamt og insisterende ut som alt annet hun gjør, men for meg fremstod det der og da som hun hadde sluttet å ta seg selv så seriøst.

Jeg har sett henne et par ganger siden da, og det har ikke nødvendigvis vært mindre snodig: Under en spesielt teatralsk opptreden på Ultimafestivalen i høst tok hun, band og dansere seg en middagspause på scenen midtveis ut i settet.

Kveldens sett på Øya er også noe utenom det vanlige. Gudskjelov. Etter gårsdagens ekstraordinært tannløse festivaldag (modulærsynthnerden Kaitlyn Aurelia Smith var et hederlig unntak), kjennes det ikke bare godt, men nødvendig å få Hvals eksentrismer kastet etter seg.

«Vi er ikke her for å presentere et perfekt videoshow. Det kan dere få senere i kveld,» melder hun avslutningsvis – etter å ha brukt sirkusscenens storskjerm til å drøfte ordet «kjærlighet», filme seg selv med et mobilkamera, og gjøre et bildesøk på «true norwegian black metal metal girl» (spoiler alert: bildene er nærmest utelukkende av eller for menn).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer