GÅR SOLO: Anita Skorgan er med i årets utgave av «Hver gang vi møtes». Etter å ha samarbeidet med mange artister i flere år, og ofte blitt omtalt i samme setning som Jahn Teigen, er hun klar for å stå på egne bein. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GÅR SOLO: Anita Skorgan er med i årets utgave av «Hver gang vi møtes». Etter å ha samarbeidet med mange artister i flere år, og ofte blitt omtalt i samme setning som Jahn Teigen, er hun klar for å stå på egne bein. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Etter Jahn Teigen-greiene har det vært vanskelig å nå fram med noe annet

Nå vil Anita Skorgan (54) gjøre sin egen greie.

(Dagbladet): I kveld er det endelig duket for premiere på andre sesong av «Hver gang vi møtes», og Anita Skorgan er en av de sju artistene.

FORTSATT VENNER:  Jahn Teigen og Anita Skorgan har fortsatt kontakt og i 2011 gjorde de stor suksess med forestilligen «Teigen fra Tønsberg». Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
FORTSATT VENNER: Jahn Teigen og Anita Skorgan har fortsatt kontakt og i 2011 gjorde de stor suksess med forestilligen «Teigen fra Tønsberg». Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Hver musiker er viet ett program, og Skorgan åpner det hele. 54-åringen omtaler opplevelsen som «slitsom, rørende og intens», men angrer ikke på at hun takket ja.

KJENDISBRYLLUP:  Anita Skorgan og Jahn Teigen ble viet i Oslo Rådhus 17. februar 1984. Fire år senere skilte paret seg. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB SCANPIX
KJENDISBRYLLUP: Anita Skorgan og Jahn Teigen ble viet i Oslo Rådhus 17. februar 1984. Fire år senere skilte paret seg. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB SCANPIX Vis mer

- Vi får lov til å gjøre det vi kan og driver med, og det er faktisk noe vi i våre dager veldig sjelden får lov til. Å synge live på tv er blitt luksus. Ofte blir man bedt om å fyke rundt i trikot, lage mat eller danse i stedet, sier Skorgan til Dagbladet.

Sjekket opp Teigen Seks av hennes sanger blir tolket av musikkollegene, i tillegg til at hun forteller åpent om karrieren og privatlivet.

Blant annet røper Skorgan hvordan hun ble sammen med Jahn Teigen. De to møttes i et selskap hos Hanne Krogh, og siden var det Skorgan som tok initiativet til videre kontakt.

DEN GANG DA: Stjerneparet fikk datteren Sara i 1984. Her er de utenfor Ullevål sykehus kort tid etter fødselen. Foto: Per Løchen/NTB Scanpix
DEN GANG DA: Stjerneparet fikk datteren Sara i 1984. Her er de utenfor Ullevål sykehus kort tid etter fødselen. Foto: Per Løchen/NTB Scanpix Vis mer

- Det var rett og slett jeg som sjekka ham opp, sier Skorgan i programmet og fortsetter:

- Jeg gikk noen runder med meg selv, for han ringte ikke. Jeg måtte oppsøke ham. Jeg gikk opp på toppen av St. Hanshaugen for å hente styrke, og da fikk jeg en opplevelse av at «ja, dette må jeg gjøre». Det var faktisk et ganske sterkt øyeblikk.

ER MED:  Lene Marlin 
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
ER MED: Lene Marlin Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

Musikeren dro til leiligheten hans, og da han ikke var hjemme, la hun igjen en lapp med beskjed og telefonnummeret sitt. Det tok ikke lang tid før han ringte, og de avtalte å møtes hos Teigen neste dag.

ER MED:  Ole Paus
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
ER MED: Ole Paus Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- Jeg banket på, med hjertebank, men så ble jeg møtt av en mann i leopardkåpe og tøfler. Da var jeg solgt, sier Skorgan i programmet.

ER MED:  Kurt Nilsen Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ER MED: Kurt Nilsen Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Ut av skyggen
17. februar 1984 giftet de seg i Oslo Rådhus, og seinere samme år fikk de datteren Sara. De to musikerne var landets mest populære par på 80-tallet, og Skorgan omtaler det som ei fantastisk tid.

ER MED:  Marion Ravn. Foto: Øistein Monsen
ER MED: Marion Ravn. Foto: Øistein Monsen Vis mer

Samtidig opplevde hun oppmerksomheten som overveldende, og sier i programmet at hun fikk litt sjokk av den massive omtalen.

ER MED:  Morten Abel   Foto: Lars Eivind Bones
ER MED: Morten Abel Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

I «Hver gang vi møtes» ser vi også at Skorgan blir rørt til tårer av kollegenes tolkninger av hennes låter, og at hun framover vil satse fullt og helt på en solokarriere.

ER MED:  Magnus Grønneberg Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
ER MED: Magnus Grønneberg Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Allerede i vår skal Skorgan ut på veien med eget band og nye, norske låter.

- Det gleder jeg med veldig til, fordi jeg alltid blir konfrontert med fortida mi. Jeg klager ikke, men det er veldig gøy å få lov til å vise hvem jeg er i dag, og hva jeg har holdt på med de siste tjue åra. På en måte er jeg uoppdaget, sier Skorgan til Dagbladet og fortsetter:

- Etter Jahn Teigen-greiene har det vært vanskelig å nå fram med noe annet. Jeg er veldig glad for alt jeg har med Jahn, det vi har opplevd og hele suksessen. Det var helt fantastisk, så jeg mener ikke å klage, men nå vil jeg gjøre min egen greie og få det fram i lyset.

- Føler du at din karriere kom i skyggen på grunn av forholdet deres?

- Det var ikke noe skille mellom privatlivet og det profesjonelle fordi vi jobbet sammen. Jeg trakk meg litt unna, beskyttet meg og privatlivet mitt etter det, for da hadde jeg fått en ny sjanse. Det er ingen som har ødelagt noe, det er ikke det det handler om, svarer Skorgan.

- Solokick Etter fire år skilte Teigen og Skorgan seg, og hun forteller i programmet hvor vanskelig det var å sørge i offentligheten.

Likevel er det liten tvil om at de to musikerne har betydd mye for hverandre. I 2011 omtalte de hverandre som «bestevenner», og samarbeidet om showet «Teigen fra Tønsberg». Det ble en enorm suksess med hele 96 utsolgte forestillinger.

- Vi har ingen nye samarbeidsplaner. Nå er det meg selv som artist jeg virkelig går inn for. Jeg har brukt veldig mange år på å samarbeide med andre. Det har passet meg bra, og jeg liker å dele ansvar. Men nå har jeg skikkelig kick av å være soloartist. Det er ti år siden sist, og på tide, sier Skorgan.