Etter «Like A Rolling Stone» ble musikken aldri helt den samme

Bob Dylans største singel-hit fyller 50 år.

DYLAN ANNO 1965: For 50 år siden ble «Like A Rolling Stone» lansert som singel. For Dylan representerte den en ny måte å skrive tekster og sanger på. For hans kolleger ble den rockens datil største utfordring Foto: Dagbladet.
DYLAN ANNO 1965: For 50 år siden ble «Like A Rolling Stone» lansert som singel. For Dylan representerte den en ny måte å skrive tekster og sanger på. For hans kolleger ble den rockens datil største utfordring Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

50 ÅR SIDEN: Første gang jeg hørte Bob Dylans stemme, var da singelen «Like A Rolling Stone» kom krypende ut av Kurér-reiseradioen en kveld i 1965. Radio Luxemburg.

Den kraftfulle åpningen; et pistolskudd fra trommene, deretter de trillende orgeltonene før stemmen bryter inn; syrlig, respektløs, rått tilhogd, spottende. How does it feel?

Et spørsmål til en hel generasjon, som man knapt visste at man var en del av før langt seinere.

I går var det 50 år siden plata ble utgitt, Dylans eneste egentlige hitlåt, den som gjorde ham til en rockstjerne med strømmen tilkoblet.

En ikonisk låt om de hjemløse, rotløse, alle rullesteinene som trillet gjennom 60-tallet.

Tittelen var hentet fra Muddy Waters, som sendte den videre til en britisk rock-gruppe (i 1995 lagde de en versjon av sangen) og et amerikansk magasin, som definerte den forvirrende, dramatiske og fargerike samtida.

Der jobbet blant andre Greil Marcus. Han har skrevet en hel bok om sangen, som magasinet seinere kåret til historiens viktigste. Dylans håndskrevne originalversjon av teksten ble i fjor solgt for to millioner dollar

Martin Scorsese lagde den glimrende dokumentaren «No Direction Home», en linje fra teksten.

Hardkokt poesi, mine venner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer