Etter «Matrix»-suksessen tok livet en ny vending

Regissørene bak ikoniske «The Matrix» ble kjent som «brødrene Wachowski». Så kom begge ut som transpersoner.

VINKET TIL FANSEN: Til venstre: Lilly Wachowski, da kjent som Andrew Paul Wachowski, under premieren til filmen «Cloud Atlas» i 2012. Til høyre: Lilly Wachowski under et presseturné i regi av Television Critics Association tidligere denne måneden. Montasje: Picture Perfect / REX / NTB Scanpix
VINKET TIL FANSEN: Til venstre: Lilly Wachowski, da kjent som Andrew Paul Wachowski, under premieren til filmen «Cloud Atlas» i 2012. Til høyre: Lilly Wachowski under et presseturné i regi av Television Critics Association tidligere denne måneden. Montasje: Picture Perfect / REX / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Ikke prøv å bøye skjeen, det er umulig. I stedet, forsøk bare å innse sannheten: Det finnes ingen skje».

Sitatet er hentet fra en berømt scene fra science fiction-klassikeren «The Matrix» fra 1999. 20 år og to oppfølgere seinere, ble det i går kjent at en fjerde Matrix-film har fått grønt lys fra Warner Bros., og at innspillingen begynner til neste år dersom alt går etter planen.

Det var Lana og Lilly Wachowski, som på det tidspunktet gikk under navnene Laurence og Andrew Paul Wachowski, som sto bak både manus og regi og i filmen.

Da var de fortsatt forholdsvis ukjente, og hadde tidligere bare regissert krim-thrilleren «Bound» fra 1996.

Til alles overraskelse ble «The Matrix» en braksuksess, og ifølge Box Office Mojo tjente den inn over fire milliarder kroner (463,5 millioner dollar).

I lang tid var søsknene kjent som «brødrene Wachowski». Det endret seg da Lana (tidligere Laurence) kom ut som transkjønnet i 2012. Fire år seinere fulgte Lilly (tidligere Andrew Paul) etter.

- I midten

Lana fortalte The New Yorker om sine første refleksjoner rundt egen kjønnsidentitet i et intervju i 2012. I tredjeklasse begynte hun på en katolsk skole, hvor gutter og jenter måtte stille seg opp i separate rekker før hver time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer