Molly Ringwald

Etter #Metoo har «The Breakfast club»-skuespilleren et annet syn på filmklassikeren

Molly Ringwald fikk et ubehagelig gjensyn.

FILMKLASSIKER: «The breakfast club» fra 1985 er blitt en kultklassiker. Men etter #metoo-kampanjen har skuespiller Molly Ringwald, som spilte rollen som Claire Standish i filmen, fått et annet syn på den. VIDEO: UniversalVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Opp gjennom årene har mange trykket filmklassikeren «The Breakfast Club» til sitt bryst. I 2016 fikk filmen fra 1985 også plass i det amerikanske National Film Registry, som er et register over filmer «av kulturell, historisk eller estetisk betydning».

Etter #metoo-kampanjen har skuespiller Molly Ringwald, som spilte rollen som Claire Standish i filmen, derimot fått et annet syn på den.

I et essay i The New Yorker skriver hun at hun synes noen av scenene i filmen er vanskelige å se på.

Da hun satte seg ned for å se den sammen med datteren var hun redd for om datteren ville synes at noen av scenene var foruroligende. Hun hadde ikke forutsett at de ville være mest foruroligende for henne selv.

- På et tidspunkt i filmen dukker bad boy-karakteren John Bender under bordet, hvor min rollefigur Claire sitter, for å gjemme seg for læreren. Mens han er der griper han muligheten til å kikke oppunder skjørtet på Claire og, selv om publikum ikke ser det, er det antydet at han tar på henne på en upassende måte, skriver Ringwald.

- Trakasserer gjennom hele filmen

Hun skriver videre at Bender seksuelt trakasserer Claire gjennom filmen, og at når han ikke seksualiserer henne, tar han ut raseriet sitt på henne med «ondkapsfull forrakt, og kaller henne patetisk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer