Etter oppskriften

Kan hende blir italienere iblant litt lei av å se seg selv framstilt på film.

Italienere kommer gjerne trallende inn fra venstre, hiver i seg pasta, snakker om mors hemmelige oppskrift og sier «va bene» og «ciao» i øst og vest. Så også Mario (Sergio Castellitto) i Sandra Nettelbecks småsøte «Bella Martha».

Ingen andre kunne være bedre egnet til å røske opp i den emosjonelt forknytte mesterkokken Martha (Martina Gedeck), som ikke forholder seg til annet enn sine perfekt tilberedte menyer. Ikke før hun får en åtteåring i huset, datteren til en avdød søster, og må prøve å bli menneske. Takk da, for italieneren.

Nettelbecks hyggefilm er velment og umulig å hisse seg opp over i noen som helst retning. Problemet er at den oppleves sammensatt av en haug scener vi ser i utallige filmer - kranglescener, gråtescener, tilnærmings- og forsoningsscener - og etter et fravær midtveis gjør italieneren ny entré fra høyre med en tomatsaus.

Nå gjør Martina Gedeck en fin jobb i tittelrollen, men til tross for det spiselige kjøkkenmiljøet og et spiselig forutsigbart forløp, blir det hele temmelig rutinert.