Etter snart to år mangler fremdeles TVNorge-kanalene på Apple TV - nå krever kundene svar

- Vi har ingen planer om å komme med noen løfter ennå.

- BURDE VÆRT TILGJENGELIG: Multimediadirektør i Discovery Networks Norway, Bernhard Steen har forståelse for kundenes irritasjon, men kan likevel ikke love når Dplay blir tilgjengelig på Apple TV. Foto: TVNorge
- BURDE VÆRT TILGJENGELIG: Multimediadirektør i Discovery Networks Norway, Bernhard Steen har forståelse for kundenes irritasjon, men kan likevel ikke love når Dplay blir tilgjengelig på Apple TV. Foto: TVNorgeVis mer

(Dagbladet): Det er gått ett år og åtte måneder siden TVNorge og SBS Discovery lanserte sin strømmetjeneste Dplay.

Den gang kunne de tilby sine seere en TV-tjeneste som i første omgang var tilgjengelig på Mac, PC og iPad, men planene var likevel større enn som så. 

- Planen er å gjøre Dplay tilgjengelig for Android-brukere innen EM-kvalifiseringen starter opp i september, og på smarttelefon i løpet av høsten, sa Bernhard Steen, multimediadirektør i Discovery Networks Norway den gang

Kunder etterlyser svar Ett år og åtte måneder senere kan man imidlertid konstatere at ikke alt er gått som planlagt.

Tilbudet er fortsatt det samme som ved oppstart, og Dplay støtter verken nettbrett, iPhone eller Android. Det finnes heller ingen app på Apple TV som støtter Dplay, noe som ikke har gått ubemerket hen hos brukerne.

«Nå er det bare en drøy måned igjen til jul. Dere sa støtte til Apple TV skulle komme på våren, sommeren, høsten, før EM-kvalliken osv... Siste dere sa var "før jul". Har dere et oppdatert svar nå? Regner med dere ikke klarer det før jul heller skjønner dere... Et lite tips: kan være lurt å være ærlige denne gangen, eller si f.eks. Q4 neste år, så slipper dere å irritere kundene deres som betalte i god tro om at tjenesten faktisk kunne brukes innen rimelig tid fra kjøp av års-abonnement... ?#?skuffende», skriver en på Facebook.

«Har dere noen dato for når en app for nye Apple Tv er på vei? Eller har dere ikke noen planer om dette?», skriver en annen. 

«Må si jeg er skuffet over at dere ikke har app til Apple tv 4. Det burde ikke være noen stor utfordring når det allerede eksisterer til os9.»

Og slik fortsetter det. 

- Venter ny utgave I motsetning til Dplay har TV 2 Sumo, NRK TV og Viaplay for lengst kommet seg inn på Apple TV. Deres apper ble lansert i henholdsvis juli 2014, august 2014 og mai 2015.

- Vi mener selvfølgelig at vi burde være på Apple TV, og det er noe vi jobber med så raskt vi bare kan. Per dags dato venter vi på en helt ny utgave av Dplay, og når denne er klar, håper vi at Dplay skal støtte Apple TV, sier multimediadirektør i Discovery Networks Norway, Bernhard Steen, til Dagbladet.  

- Kan du si noe om når denne nye utgaven kommer?  

- Nei, det kan jeg ikke uttale meg om. Dette er en utvikling som skjer på internasjonalt nivå. Dermed ligger mye utenfor vår kontroll for oss som sitter her i Norge.

- Hvordan kan det ha seg at både TV 2 Sumo, NRK TV og TV3s Viaplay er på Apple TV, men ikke dere?

- Dplay har eksistert i halvannet år totalt. De andre har eksistert i ti år, og har hatt mye lengre tid. Vi burde være der, men det kommer.

- Det er gitt lovnader på Facebook om at appen skulle vært klar for lenge siden, hva vil du si til brukere som opplever at dere ikke holder det dere lover?

- Jeg skjønner at folk kan bli irriterte. Vi har ingen planer om å komme med noen løfter ennå. Det eneste jeg kan si er at vi jobber med saken.  

- Men du kan ikke gi brukerne et konkret svar på når det kommer?

- Nei.  

- To måneder på app-utvikling Overfor Dagbladet opplyser TV 2 at de brukte om lag to måneder på å utvikle Sumo-appen for Apple TV. Denne ble lansert i juli 2014.

- Ved å kunne levere Sumo også via Apple TV, ser vi en utrolig økning i antall seerminutter. Å oppdatere appen til å støtte også den nyeste Apple TV, som ble lansert i høst, var langt mindre arbeid, sier TV 2 Sumo-sjef Kristian Bruarøy.  

På den andre siden opplyser NRK, som lanserte sin app for Apple TV i august i fjor, at de brukte omlag to og en halv måned på å utvikle denne.      

- Vi har jobbet konkret med nett tv siden 2001, og jobber kontinuerlig mot ny teknologi og nye platformer. NRKs strategi er å være der publikum er, sier sjef for nett-TV i NRK, Nicolai Flesjø.  

- Var det vanskelig å utvikle denne appen?

- Det var ikke spesielt vanskelig fordi vi har valgt teknologi for at slike tilpassingen skal gjøres lettere etter hvert som det dukker opp nye plattformer, sier Flesjø. 

- Mister seere Bernhard Steen ønsker ikke å opplyse hvor mange abonnenter Dplay har.

Overfor Dagbladet forklarer imidlertid TV-ekspert i Carat, Morten Wiberg, at det å ikke tilby Dplay på alle platformer, naturligvis vil føre til at man mister kunder.

- Det er ingen tvil om at ved å ikke være på Apple TV eller andre platformer, så mister man en betydelig mengde kunder. Om tilgjengeligheten ikke er god nok, får man ikke det antall kunder som man kunne fått, og tjenesten blir ikke like utbredt som det burde vært, sier han. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram