Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Etter to ukers pause, slo «Skam» alle rekorder

- Helt eksepsjonelt.

NY REKORD: Da serien kom tilbake etter en to ukers pause, slo de sin egen rekord med besøk på serie-bloggen. Foto: NRK
NY REKORD: Da serien kom tilbake etter en to ukers pause, slo de sin egen rekord med besøk på serie-bloggen. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag skjedde det noe som fikk sosiale medier til å koke. Etter en mystisk pause på to uker, startet ungdomsserien «Skam» igjen.

Delepisoder, tekstmeldinger og Instagram-bilder utgjør seriens publiseringsteknikk, som alt legges ut på seriens egen blogg.

Da første delepisode ble sluppet i går etter pausen, fikk serie-bloggen over 232 000 besøkende. Det er mer enn toppbloggerne Sophie Elise og Anna Rasmussens lesertall sammenlagt.

Redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet, sier til Dagbladet at det har gått over all forventing.

Mest sett Den forrige dagsrekorden lå på 201 000, som vil si at «Skam» slo sin egen rekord i går med over 30 000 seere.

- Det er helt eksepsjonelt. Vi følte at dette var en gryende suksess allerede i fjor høst, men det har ballet på seg siden da. Vi når stadig ut til nye grupper, og merker at serien har blitt en snakkis i stadig nye grupper, forteller Moslet.

I løpet av den første publiseringsuka i slutten av september i fjor, hadde P3 om lag 25 000 unike brukere inne på bloggen. I midten av desember, sesongens siste uke, var det tallet oppe i 276 000 unike brukere.

Også på NRKs nett-tv slår tallene alle rekorder. Der har episodene i seriens andre sesong blitt sett gjennomsnittlig 270 000 ganger hver.

Sju av de ti mest populære programmene på kanalens nett-tv denne måneden har vært episoder fra «Skam».

- Det er overveldende. Dette har blitt en suksess i kraften av sin kvalitet og fordi folk er fascinert av universet, mener Moslet.

- Noen var fortvila Da serien 1. april annonserte en uventa pause på to uker, var det full forvirring blant fansen. Moslet vil ikke kommentere hvorfor serien fikk et opphold, annet enn at det kan kalles en produksjonspause.

Han merket likevel trykket i tomrommet.

- Det var mye engasjement. Noen har vært fortvila, men de visste jo at serien ville returnere. Mange har fått et avhengighetsforhold til det, og det ble et savn for enkelte, mener han.

«Skam» er egentlig beregna for 16-åringer, men har med tida fått et eldre publikum.

- Alle samtaler som serien starta av voksne starter med: «Jeg vet jeg er litt utenfor målgruppa, men..». Det er gøy at den når ut så bredt. Det er aspekter ved serien alle stort sett kan kjenne seg igjen i, mener han.

Moslet understreker at serien er laget for unge jenter og at det er målgruppa de fortsatt ønsker å nå.

Hele Norges coronakart