Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Taylor Swift og Katy Perry

Etter tre år dropper Taylor Swift boikott. Kan være for å skade rival

Den bitre feiden fortsetter.

ONDT BLOD: I dag slipper Katy Perry (til høyre) sitt fjerde album. Samme dag har Taylor Swift valgt å lansere hele sin katalog på Spotify, etter tre års boikott av strømmetjenesten. En rekke medier spekulerer i om Swift-lanseringa er et forsøk på å stikke kjepper i hjulene for Perry. Foto: NTB Scanpix
ONDT BLOD: I dag slipper Katy Perry (til høyre) sitt fjerde album. Samme dag har Taylor Swift valgt å lansere hele sin katalog på Spotify, etter tre års boikott av strømmetjenesten. En rekke medier spekulerer i om Swift-lanseringa er et forsøk på å stikke kjepper i hjulene for Perry. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2014 fjernet Taylor Swift (27) all musikken sin fra strømmetjenesten Spotify.

Det gigantiske musikkselskapet, som da hadde omlag 40 millioner brukere, tryglet artisten om å komme tilbake til deres plattform, til ingen nytte.

Før nå.

I natt relanserte nemlig Swift hele sin katalog hos Spotify, til fansens store glede. Flere medier har imidlertid stilt spørsmål ved timinga rundt 27-åringens Spotify-retur.

Katy Perry (32) slapp nemlig sitt nye album «Witness» i natt, samtidig som Swift gjorde sine låter tilgjengelig for Spotify-brukerne - etter tre års fravær fra strømmetjenesten.

Snakket ut

Forholdet mellom de to popstjernene har siden 2014 vært av det kjølige slaget, og flere medier har gått så langt som å kalle dem «fiender».

At Swift har valgt å tilgjengeliggjøre all musikken sin på Spotify akkurat den dagen Perry slipper albumet sitt, blir dermed regnet som et ønske om å skade rivalen økonomisk.

Det spekuleres også om Swift-låta «Bad Blood» og Perry-låta «Swish Swish» begge omhandler konflikten, skriver BBC.

I mai tok Perry bladet fra munnen, og snakket ut om forholdet til Swift hos programleder James Cordon. Da hadde hun dette å si:

- Det er en situasjon. Ærlig talt, det var egentlig hun som startet det, og det er på tide at hun avslutter det.

Konflikten er også tema i et intervju 32-åringen nylig gjorde med musikkmagasinet NME. Der forteller hun hvorfor hun valgte å snakke ut hos James Cordon:

SNAKKET OG SANG UT: Katy Perry gjestet «The Late Late Show with James Corden», og snakket om den årelange krangelen hun har hatt med kollega Taylor Swift. Video: CBS via CNN Vis mer

- (...) Jeg mener, jeg er ikke Buddha - jeg blir irritert. Jeg skulle ønske at jeg kunne snu det andre kinnet til hver eneste gang, men jeg er ingen svekling, sier Perry, som samtidig anklager Swift for forsøk på karakterdrap.

Eksperiment

Da Swift trakk musikken sin fra Spotify, omtalte hun Spotify som «et slags stort eksperiment».

- Og jeg er ikke villig til å bidra med mitt livsverk til et eksperiment jeg føler at ikke kompenserer skribentene, produsentene, artistene og skaperne av denne musikken. Og jeg er bare ikke med på å vedlikeholde denne oppfatningen av at musikk er verdiløs og bør være gratis, sa Swift den gang.

Nå har hun tydeligvis endret oppfatning.

Alle utgivelser, fra hennes elleve år gamle debutalbum til suksesskiva «1989» (2014), ligger nå ute på strømmetjenesten.

  • Les Dagbladets anmeldelse av «1989» her.

Swifts management skriver på Instagram at artistens katalog nå er tilgjengelig på alle strømmetjenester, som en takk til fansen etter at hennes album «1989» er solgt i 10 millioner eksemplarer verden over.

Hele Norges coronakart