Etter tre dager med massiv kritikk får Skavlan ros: - Gjorde en god jobb

Eksperter mener programlederen får ufortjent mye tyn.

- GOD JOURNALISTIKK: Flere eksperter mener at kritikken mot Fredrik Skavlan ikke er berettiget. Foto: NRK / Monkberry
- GOD JOURNALISTIKK: Flere eksperter mener at kritikken mot Fredrik Skavlan ikke er berettiget. Foto: NRK / Monkberry Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meningene har vært mange etter Fredrik Skavlans omstridte intervju med Sverigedemokraternes (SD) langtidssykemeldte leder, Jimmie Åkesson, fredag. 

Under intervjuet fortalte partilederen om fraværsperioden, hvordan han går på antidepressiva og har grått seg i søvn fordi han ikke får sove - før Skavlan begynte å stille flere kritiske spørsmål om det omstridte partiets politikk.

Både Christian Tybring-Gjedde, Frp-politiker Per Sandberg, og den tidligere TV 2-profilen Oddvar Stenstrøm, har stilt seg kritisk til intervjuet.

- Lov å avbryte Blant eksperter er det imidlertid oppstått uenigheter om hvorvidt programlederen faktisk tråkket over grensa fredag. 

- Jeg skjønner at folk kan reagere på intervjuformen til Skavlan, men jeg mener at programlederen stilte kritiske spørsmål, slik en journalist bør gjøre. Etter min mening hadde det vært rart å ha en framtredende partileder som Jimmie Åkesson i studio, uten å stille kritiske spørsmål, sier Gunnar Bodahl-Johansen, ekspert i presseetikk, til Dagbladet. 

Flere reagerer blant annet på at Skavlans kroppsspråk og avbrytelser under intervjusekvensen. Kringkastingsrådet har mottatt rekordmange klager og søndag kveld var antallet bikket godt over 2100 stykker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer