KOMMENTARER

Terry Gilliams «The Man Who Killed Don Quixote» avslutter filmfestivalen i Cannes:

Etter tyve år er filmskaperens hjertebarn ferdig. Var det verd det?

Dokumentaren om hvor umulig det var å gjennomføre «The Man Who Killed Don Quixote» ble ferdig før selve filmen

OMSIDER: Etter tyv år i produksjon, med så mange uhell og snubletråder som en kan tenke seg, er Terry Gilliams «The Man Who Killed Don Quixote» omsider klar til å vises. Video: Océan Films Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

CANNES (Dagbladet): Du vet den historien, den om en mann med et idealistisk prosjekt og fast vilje, som oppdager at en verden som ikke deler disse idealene stikker presise kjepper i prosjekthjulene omtrent for hver tredje meter?

Dette er på et vis historien i Miguel de Cervantes’ «Don Quijote» fra 1605, en av verdenshistoriens mest berømte romaner, der en spansk adelsmann forleser seg på ridderromaner, blir en smule mentalt forstyrret og bestemmer seg for å ri rundt i La Mancha og praktisere ridderlighet på et nærmiljø som ikke er spesielt mottagelig for store ord og oppofrende handlinger. Det kan også sies å være historien om hvordan regissør Terry Gilliams film «The Man Who Killed Don Quixote» ble til.

Filmen avslutter i dag årets filmfestival i Cannes, etter tyve år i en absurd turbulent produksjonsprosess. Da Gilliam først begynte å spille inn filmen i 2000, ble opptakene avbrutt av militærøvelser, oversvømminger og skader på settet. Misèren var så total at det ble laget en egen film om den feilede filmen, «Lost In La Mancha» fra 2002. En ny film, med en ny rollebesetning, begynte å spilles inn i 2015, men måtte igjen avbrytes på grunn av sykdom. Da filmen som nå faktisk foreligger ble spilt inn i 2017, var til enorm motstand fra filmens tidligere produsent, som så sent som i april forsøkte å gå rettens vei for å hindre filmen å bli vist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer