Etterforsker Britney-skyting

Sheriffen skal finne ut hvem som traff paparazzien med luftgevær.

NEW YORK/OSLO (Dagbladet.no): Enormt mediekjør gjør at politiet i Malibu i dag har satt en etterforsker til å finne ut av helgas skyting utenfor hjemmet til Britney Spears. Paparazzi-fotograf Brad Diaz ble truffet i beinet av en luftgeværkule da han sto på gata rundt 50 meter fra kjendisboligen.

- På grunn av medieoppmerksomheten gir vi saken prioritet for bli ferdig med den, sier sheriff-talsmann Robert Knudson til nyhetsbyrået AP.

Vet ikke om Britney var hjemme

Vanligvis er ikke luftgevær-hendelser noe politiet setter av ressurser til. Diaz fikk en tur på sykehuset med skuddskaden, men ble utskrevet etter noen timer. Han fastholder at gummikula kom mot ham fra samme retning som Spears-hjemmet. Livvaktene som var i huset nekter for å ha skutt.

Den 23-årige musikeren skal ha vært opptatt i en gavefest i forbindelse med sin egen graviditet, men politiet vet ennå ikke om denne ble holdt på den aktuelle eiendommen.

Ukjent gjerningsmann

Det var natt til søndag freelance-fotograf Brad Diaz forsøkte å snike seg innpå gravide Britney Spears. Paparazziene er forhatte av skuespillere, kongelige og andre kjendiser, men de slipper oftest unna med en kraftig verbal utskjelling.

-  Etterforskningen har så langt ikke avdekket hvem som avfyrte skuddene. Diaz ble lettere skadet. Han ble tatt hånd om av en patrulje fra brannvesenet. De ga umiddelbar førstehjelp, før han ble kjørt til sykehuset, sier polititalsmann Steve Smith.

Politiet har ingen holdepunkter for at kjendisfotografen ble skutt av en person tilhørende boligen til Britney Spears.

Ikke alvorlig

-  Det kan ha vært hvem som helst som skjøt. Muligens var det en som kjørte forbi, eller kanskje en som tilfeldig gikk i området. Vi vet rett og slett ikke hvem som er ansvarlig for ugjerningen, sier Smith.

Verken Britney Spears heller hennes agent har kommentert skuddet mot kjendisfotografen.

ETTERTRAKTET: Paparazzi Brad Diaz var på jakt etter bilder av Britney Spears, da han plutselig ble skutt i beinet. Politiet har få spor etter gjerningsmannen.