Cissi Wallin

Etterforskes for brudd på trykkefriheten

Svenske Cissi Wallin er igjen under lupen for grove ærekrenkelser etter at hun selvpubliserte boka «Allt som var mitt» i Sverige.

I STORMEN: I 2017 skrev Cissi Wallin på Instagramkontoen sin at hun var blitt voldtatt, og av hvem. Det skulle bli en av Sveriges mest omtalte metoo-saker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I STORMEN: I 2017 skrev Cissi Wallin på Instagramkontoen sin at hun var blitt voldtatt, og av hvem. Det skulle bli en av Sveriges mest omtalte metoo-saker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Sverige fungerer det statlige organet Justitiekansleren (JK) som en aktor i saker om misbruk av trykkefriheten.

Justitiekansleren har ifølge avisa Dagens Nyheter bestemt seg for å åpne sak mot skribent og skuespiller Cissi Wallin for hennes selvpubliserte bok «Allt som var mitt».

Loven om trykkefrihet

Hun mistenkes for brudd på den svenske loven om trykkefrihet. JK har innledet forundersøkelser for å finne ut hvorvidt det er hold i anklagene, ifølge avisa.

Den svenske skuespilleren og spaltisten Cissi Wallin ble i desember 2019 dømt for for ærekrenkelser etter at hun framsatte voldtektsanklager mot mediepersonlighet og journalist Fredrik Virtanen. Dommen er anket av begge parter.

Det var i 2017 at Wallin gikk ut og anklaget Virtanen i en post på Instagram. Posten sparket i gang det som skulle bli en av Sveriges mest omtalte metoo-saker. Virtanen nektet for anklagene, men mistet jobben i Aftonbladet. Seinere har han fortalt sin versjon av historien i boka «Uten nåde - en ransakelse».

Varslet søksmål i Norge

I Sverige endte Wallin opp med å gi ut «Allt som var mitt» på eget forlag. Boka forteller blant annet om hennes versjon av stormen hun stod i da hun anklaget Virtanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer