Etterforskes for grov vold

Etter basketaket under Quarten fikk forfatteren så store skader at legene var overrasket over at det gikk bra. - Helt surrealistisk, sier Espen Thoresen.

Det var under Quartfestivalen i sommer der Espen Thoresen hadde oppgaven som presstalsmann at han havnet i et basketak.

- Jeg ble overfalt, han kastet seg over meg, men jeg fikk lagt ham i golvet og tilkalt en vakt, sa Thoresen til Dagbladet, i opptrinnet som skjedde under en konsert på hotellet Caledonien rundt klokka to på natta. Thoresen sier vitner så han ble angrepet. Han har anmeldt forfatteren for trusler, og fortalte at han har blitt sjikanert av vedkommende i to år.

Anmeldt

I begynnelsen av august leverte den 50-år gamle forfatteren opplysninger til politiet som deretter på eget initiativ startet etterforskning av Thoresen. Han er anmeldt for legemsbeskadigelse, og har nå status som mistenkt i saken.

Ifølge kilder Dagbladet.no har snakket med har politiet mottatt bilder og rapport fra lege som tyder på alvorlige skader. Forfatteren fikk kjevebrudd, og legen som behandlet skaden skal ha opplyst til politiet at det var flaks at dette hadde gått bra.

Politiet i Kristiansand bekrefter overfor Dagbladet at de har mottatt en anmeldelse av voldsepisoden på Caledonien 8. juli. De etterforsker fortsatt saken.

- Jeg kan bekrefte at det er en anmeldelsessak, sier leder for etterforskningsavdelingen Paul Arne Lunde til Dagbladet.no.

- Etterforskningen er ikke avsluttet, sier etterforsker Eva Lill Kloster Hægeland til Dagbladet.no. Hun vil ikke gi ytterligere informasjon om hvor saken står nå.

- Jeg har ikke rørt ham!

Espen Thoresen bare ler av saken.

- Dette er helt surrealistisk! Jeg føler meg overhodet ikke truet av mannen lenger. Det har gått så langt at jeg bare ler av det, mannen er en vits, sier Thoresen til Dagbladet.no. Han forteller at forfatteren har vært ute etter han i lengre tid, men at han ikke vet hvorfor.

Men fornærmede fikk jo beviselig brudd på kjeven?

- Ja, det er jo det alle lurer på, hvordan i all verden han har klart det. Han er troende til å løpe inn i en murvegg med hodet først for å gi meg skylda, sier moromannen.

Thoresen benekter at basketaket på noen som helst måte kunne ha ført til kjevebrudd for forfatteren.

- Jeg innrømmer at jeg har røkt hasj og vært innom en par pornofilmer på nettet, men ellers har jeg levd et kjedelig liv, ler Thoresen, som forteller at han skal avhøres i saken i morgen.

Alvorlig sak

Thoresen har tidligere anmeldt mannen for trusler, og denne saken er til vurdering hos politiet. Thoresen forteller at mannen er ustabil, og har beskyldt ham for en rekke usannheter i over to år nå.

Nå er han selv anmeldt for brudd på straffelovens paragraf 229 for grov vold. Strafferammen er inntil tre års fengsel. Hvis fornærmede ender som arbeidsufør i mer enn 14 dager er strafferammen inntil 6 års fengsel.

Legemsbeskadigelse ses på som alvorlige saker, og det gis i utgangspunktet alltid ubetinget fengsel for slike overtredelser.

- Ingen kommentar, er alt forfatteren vil si til Dagbladet.no.

Forfatterens advokat Sigrid Redse Johansen bekrefter overfor Dagbladet.no at hennes klient er påført skade og har fått legebehandling for dette.

- Vi er kjent med at politiet etterforsker saken. Utover det vil jeg ikke kommenterer enkeltheter. Vi avventer politiets etterforskning, sier Redse Johansen.

<B>HER SKJEDDE DET:</B> Det var under en konsert på Caledonien i Kristiansand fornærmede ble alvorlig skadet.
<B>AVVISER ALT:</B> Espen Thoresen, her dagen etter basketaket i sommer. Thoresen sier fornærmede sjikanerer ham og farer med løgn.