Etterlengtet gjensyn i første glimt fra neste «Game of Thrones»-sesong

HBO leker seg med fansens ville spekulasjoner.

(Dagbladet): OBS! Artikkelen avslører hendelser fra femte sesong av «Game of Thrones», kanskje til og med sjette sesong.

De av oss som har fulgt med på «Game of Thrones» vet at avslutningen av femte sesong kunne by på en omdiskutert dødsscene, som kanskje ikke var en endelig dødsscene allikevel?

Diskusjonen har iallfall gått høyt i månedene etter sesongen, og fortsetter når det nå plutselig bare er noen korte vintermåneder igjen til ny sesong.

Leker med spekulasjoner Produsent HBO virker ikke akkurat å mistrives med de høytsvevende spekulasjonene, og i promomaterialet som nå dukker opp er det nettopp den muligens døde, muligens levende Jon Snow som figurerer i første rekke.

Den aller første promovideoen for neste sesong, som du ser øverst i denne artikkelen, avsluttes dessuten med setningen «De aner ikke hva som kommer til å skje», noe som for tida er en god beskrivelse både på innbyggerne i fantasiuniverset og seerne som følger med.

Handlingen i tv-serien har tatt igjen bokserien den er basert på, så akkurat nå er det faktisk ingen som riktig vet hva som venter.

Gjensyn med Bran Mens den nye, korte teaservideoen som ble sluppet i går først og fremst oppsummerer fortidige hendelser i «Game of Thrones»-universet, synes den også å bekrefte tilbakekomsten til en sentral karakter.


Bran Stark, Jon Snows lillebror, var ikke å se i noe av femte sesong. I slutten av fjerde sesong møtte han en mystisk karakter langt inne i isødet i nord, og siden har hans skjebne vært et av seriens mysterier. Lydsporet i promovideoen virker å være en dialog mellom denne mystiske karakteren og Bran, som man også får et glimt av i klippets siste bilde.

Skuespiller Isaac Hempstead Wright har allerede bekreftet at han deltar i de nye episodene.

Sjette sesong i sagaen har antatt premiere i april.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram