Etterlyser bestevenninna

Forfatterne Anne B. Ragde og Jan Kjærstad reagerer på at Unni Lindell ikke kom med på lista over Norges 25 beste krimromaner gjennom tidene.

HVOR ER UNNI? Anne B. Ragde (t.h.) reagerer på at venninna Unni Lindell ikke ble stemt fram av juryen. Her er de to sammen på Aschehougs hagefest i 2007. Foto: NINA HANSEN
HVOR ER UNNI? Anne B. Ragde (t.h.) reagerer på at venninna Unni Lindell ikke ble stemt fram av juryen. Her er de to sammen på Aschehougs hagefest i 2007. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karin Fossums «Elskede Poona» stakk av med førsteplassen i Dagbladets store krimkåring. Men flere forfattere Dagbladet har vært i kontakt med, er overrasket over at ikke Lindell står på juryens liste.

- Jeg syns det er veldig rart. Unni Lindell er høyt elsket som krimforfatter, sier forfatterkollega og venninne Anne B. Ragde.

Også Jan Kjærstad etterlyste Lindells navn da han leste lista.

- For meg er det litt uforståelig at hun ikke er nevnt. Hun skriver medrivende og spennende, og er veldig proff. Jeg syns også hun er dyktig med karakterene sine.

Inspirerende Parallelt med jurykåringen har Dagbladets lesere stemt fram sine 25 favoritter på Dagbladet.no. Der kom Lindells «Honningfellen», «Drømmefangeren» og «Slangebæreren» med på lista. Dette gjør Unni Lindell veldig glad.

- Det er klart at det inspirerer meg. Jeg vil også gratulere alle de på jurylista. Det hadde selvfølgelig vært stas å bli stemt fram av juryen også, men jeg føler noen ganger at slike lister er litt politisk korrekte, sier hun.

Etterlyser flere Til tross for at Jan Kjærstad savner Lindell på lista, nikker han anerkjennende til de tre første plassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.