Etterlyser norsk «Jalla! Jalla!»

Den norsk-pakistanske tv-kjendisen Noman Mubashir har følgende oppfordring til norske filmskapere: -Kutt ut den Blenda-hvite bonderomantikken og lag flerkulturelle filmer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noman Mubashir er nyhetsoppleser og reporter i «Østlandssendingen» og «Migrapolis» på NRK1. Han er også jurymedlem under årets Film fra sør-festival. Den kjente journalisten har i flere år sett indiske og pakistanske filmer, bedre kjent som Bollywood-filmer, og etterlyser norske crossoverfilmer som «Bend it like Beckham», «Jalla! Jalla!» og «Øst er øst». Han synes norske filmer altfor ofte er bonderomantiske og virkelighetsfjerne.

- «Jeg er Dina», «Heftig og begeistret» og «Det største i verden» - hvor blir det av den norske flerkulturelle filmen som kan vise at Norge ikke lenger er et Blenda-hvitt samfunn? Vi trenger en «Jalla! Jalla!» som kan gjenspeile den norske urbane virkeligheten.

Flere ståsteder

Mubashir sender dermed en kilevink til landets manus- og filmskapere, men mener at en nordmann med etnisk bakgrunn er best skikket til å lage en slik film.

- En sånn person ser samfunnet fra flere ståsteder, forklarer han.

Teknisk gode

De siste åra har filmer fra Bollywood og crossoverfilmer blitt stadig mer populære i Europa og USA. Mubashir lurer selv på hvordan en filmsjanger som i alle år har blitt latterliggjort, plutselig har begynt å trekke folk til kinoene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer