Etterlyser pedofile på tv

Oprah Winfrey ble selv misbrukt som 9-åring.

(Dagbladet.no): Den kjente talkshow-verten Oprah Winfrey er på korstog mot pedofile. Og som vert for et av de desidert største tv-programmene i USA, har hun verktøyet som skal til for å gjennomføre det.

Hun etterlyser dømte pedofile på rømmen i beste sendetid.

- Det var like klart for meg som om Gud skulle sagt det. Dette er det jeg er laget for å gjøre, med deres hjelp, Amerika, sa Oprah Winfrey til tv-seerne før hun etterlyste den pedofilidømte rømlingen Carl Davis.

Ga bort dusør

Bildene av Davis ga raskt napp. To kvinner i Fargo, Nord Dakota, gjenkjente ham fra en leilighet i samme kompleks. Karie Miller mistet kaffekoppen i gulvet da hun skjønte at rømlingen bodde like over henne og hennes tre barn.

- Jeg sa nei, nei, det kan ikke være han. Men det er han. Det er helt sikkert han. Jeg har følt meg veldig skyldig fordi jeg lot noen som var sånn komme så tett på barna mine, fortalte Miller ifølge CBS News.

Oprah var veldig imponert over styrken til de to kvinnene som meldte fra hvor Davis var. Davis hadde rømt fra soning mens han var ute på permisjon. Ved hjelp av brorens bilsertifikat skapte han seg en ny identitet i Nord Dakota.

Men da FBI arresterte ham på nytt etter Oprah-showet, ble han raskt siktet for 10 nye tilfeller av overgrep mot barn.

- Dere har vist oss hva mot er, sa Winfrey til de to kvinnene.

- Det er å være redd for noe, men fortsatt gjøre det.

Så ga hun dem hver deres dusør på 50 000 dollar for innsatsen.

Tatt flere

Oprah har ifølge CBS bestemt seg for å dele ut 100 000 dollar av egen lomme til alle som bidrar til at ettersøkte barneovergripere blir tatt.

I kjølvannet av Davis-saken er minst to andre pedofile arrestert, henholdsvis i Belize og Idaho. Begge var på flukt.

For Oprah er saken svært personlig.

- Dette er en fullbyrdelse av sirkelen for meg, for jeg ble selv voldtatt som niåring, sier Winfrey.

TIL KAMP MOT PEDOFILE: Etter å ha blitt voldtatt som niåring, bruker nå Oprah Winfrey av private midler for å fange pedofile som har rømt fra soning.