Etterlyser slankehjelp på skolen

Jørgen Foss (18) , «Pitbullterje» på film, har vært overvektig hele livet. Han skulle ønske han hadde fått profesjonell hjelp med vekta tidligere. Nå etterlyser han en skole mer tilpasset dem som sliter med vekta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som 15-åring fikk Jørgen plass i det unike Oslo-prosjektet «Stor & sterk», rettet mot den økende andelen barn og ungdom som har store overvektsproblemer.

– Å starte i så ung alder som mulig er riktig og viktig. Aktivitetstilbud og det psykologiske i å være sammen med andre overvektige på samme alder er avgjørende. Før jeg kom med, kjente jeg ingen på min egen alder med overvekt. Nå kjenner jeg mange. Det er viktig å snakke om erfaringer og bygge hverandre opp, mener Jørgen.

Slankeoperasjon

Det Jørgen synes er best, er at han har fått det sosialt bedre og er blitt i bedre fysisk form.

– Jeg gikk ned i vekt det første året i prosjektet, å følge det opp har ikke alltid vært like lett. Fagfolkene har holdt meg i øra, selv om det ikke alltid er like lett å møte folk i hvite frakker. Jeg hadde insulinresistens, forløperen til diabetes 2, da jeg startet. Nå er det bra, selv om jeg må holde det ved like sier Jørgen.

– Personlig føler jeg at jeg kom litt for seint i gang. Jeg skal nå utredes for slankeoperasjon i løpet av året. Det valget har jeg tatt fordi jeg følte jeg ikke har noe annet valg nå, sier Jørgen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer