Etterlyst: Nye tv-fjes

selv om det var århundrets første statsministerduell, virket det som om vi har sett det hele før.

Statsminister Kjell Magne Bondevik mot statsministerkandidaten Jens Stoltenberg - og TV2 mot NRK. Og hvem vant duellen?

TV2 hadde sitt svar allerede i 21-nyhetene, samtidig med at holmgangen fra programmet «Sentrum» kom i en slags reprise i NRKs «Tjueen».

- Kjell Magne Bondevik vant hårfint på poeng, sa kommentator Stein Kåre Kristiansen - omtrent i samme øyeblikk som Knut Olsen ønsket statsministeren og kandidaten velkommen i NRK-studio.

Bondevik var selvsagt «veldig skuffa» over Stoltenberg, mens vi tv-seere har mest grunn til å være misfornøyd med NRK.

Kvinne etterlyst

Nå er det ingen lett jobb å holde styr på disse to drevne politikerne, og også den slipspyntete Per Ståle Lønning var for mye preget av stundens alvor. Likevel gir vi vestlendingen en såkalt hårfin poengseier over den mer uformelt antrukne Olsen, som ikke hadde mye han skulle ha sagt denne kvelden.

Selv om det var århundrets første statsministerduell, virket det som om vi har sett det hele før. Og siden det ikke er aktuelt å bytte ut Bondevik og Stoltenberg med det første, så kan vi kanskje få noen nye programledere?

Har ingen av kanalene en dyktig, pågående kvinne som tør å gå hardere til verks mot de to maktmennene?

Dave's back

For selv de største tv-personligheter kan det nemlig vært lurt å ta en pause, for å bedre ratingen:

- Wait till you hear what happened to me! var den amerikanske talkshowverten David Lettermans åpningsreplikk - etter fem ukers fravær fra skjermen, på grunn av en hjerteoperasjon.

Letterman ser du på svensk ZTV ved hjelp av parabol, og kanalen sender hans populære «Late Show» i timen før midnatt, en uke etter at programmene er kringkastet i USA.

Slik kunne også vi i Norge få med oss Daves comeback i går kveld. Og morsomt var det, med gjester som Robin Williams og Jerry Seinfeld. CBS sliter med seertallene, noe Letterman stadig vitser med.

- Hva gjør du her, jeg trodde du var død, sa Seinfeld med alvorsrøst.

- Jeg er på CBS. Jeg er ikke død. Hvorfor går du ikke hjem til kona di? svarte en opplagt hjertepasient.

Foreløpig skal han jobbe bare tre dager i uka, men millioner av seere er ikke i tvil: 52-åringen David Letterman er verdens beste tv-underholder - så lenge helsa holder.

morten.stokkan@dagbladet.no