Etterraviåpplevelse

The Jessica Fletchers spås en stjerneframtid i USA av sin platedirektør. Like viktig for suksessen er det kanskje at Ivar Chr. «Ravi» Johansen har sluttet i bandet.

AUSTIN (Dagbladet): Ivar Chr. Johansen har den pussige vanen at han gjerne slutter i band rett før de blir store. The Jessica Fletchers er i så måte i samme båt som Briskeby og Jaga Jazzist.

- Han brukte det som unnskyldning da han sluttet. Han kom til oss og sa: «Her er en god nyhet, dere kommer til å bli store, for jeg skal slutte,» forteller Jessica Fletchers-frontmann Thomas Innstø (25), som rekrutterte lillebror Mats (21) som keyboarderstatter.

- Ivar bruker mer harmonier og flerstemt sang etter at han spilte med oss. The Jessica Fletchers må få litt av æren for «Dødsøt», fleiper Innstø.

På kultselskap

Men Ravi er ikke helt ute av Drammen/Oslo-bandet og har lagt på litt trompet på det kommende Steve Wold-produserte albumet som har arbeidstittelen «Less Sophistication».

Fjorårets «Whatever Happend To»-album, som fikk svært gode kritikker hjemme i Norge, er nå ute via det retropsykedeliske USA-selskapet Rainbow Quartz (RC) i Europa, USA og Canada. I går kveld norsk tid varmet bandet opp med en gratiskonsert midt på en parkeringsplass i Austin før nattas store South By Southwest-konsert sammen med fire andre RC-band.

I april legger de ut på en måneds europaturné, og i september/oktober kommer den nye plata.

- Amerikanerne er store i kjeften, men vi er veldig fornøyde med hvordan Rainbow Quartz passer på oss. De betaler flybilletter hit og dit og er veldig pliktoppfyllende. Og så sender de ut morsomme reports om hva som skjer. For eksempel at videoen vår er blitt sendt på storskjerm på Ikea i USA, forteller Thomas Innstø.

Rainbow Quartz-sjefen Jim McGarry, en velstående New York-advokat som etter 9.11 2001 har representert byens brannmenn, mener bandet er et perfekt alternativ til den sekstitallsinspirerte garasjerocken til The Hives og The Vines.

- Kan bli store

- De er et ekstremt eksellent band, og Thomas Innstø er en stjerne. De kan bli store. Selge mye, være på MTV og på radio, er Jim McGarrys oppsummering.

- Jeg signet dem uten å ha sett dem live. Heldigvis ble jeg helt slått i bakken da jeg så dem spille i New York, sier McGarry, som også har Oslo-bandet The Lovethugs i stallen.

Hans eneste bekymring er bandnavnet: The Jessica Fletchers er oppkalt etter den amerikanske detektimeheltinnen.

- Vi får håpe ingen hisser seg opp og saksøker oss, humrer han.

KULTSELSKAP: Rainbow Quartz, som spesialiserer seg på 60-tallsinspirert, psykedelisk popmusikk, satser nå hardt på The Jessica Fletchers i USA.