EU anklager Google for å jukse med søkeresultater

Vil tvinge fram endringer.

ETTERFORSKES: Nå går EU etter Googles praksis med å favorisere egne selskaper i søkeresultatene. Her er selskapets logo på et utviklingssenter i Sveits. Foto: NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Nå går EU etter Googles praksis med å favorisere egne selskaper i søkeresultatene. Her er selskapets logo på et utviklingssenter i Sveits. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En fem år lang etterforskning har i dag resultert i at EUs konkurransemyndigheter anlegger sak mot Google.

EU-kommissær Margrethe Vestager anklager Google for å misbruke sin markedsmakt som dominerende søkemotor på nett ved å gi sine egne shoppingtjenester - slik som flybestillingstjenesten Google Flight - bedre profilering på søkeresultatlista enn konkurrentene, skriver The Guardian. - Vi mener at når de generelle søkeresulatetene vises, favoriserer Google sitt eget shoppingselskap på en kunstig måte, og at dette er et brudd på loven, sier Vestager.

Vinner EU fram, kan Google bli nødt til å endre hvordan de viser søkeresultater - eller betale store bøter.

Samtidig lanserer EU en ny etterforskning, som skal se på lovligheten i at Google gir sine egne apper - som Maps, Gmail og Youtube - forrang ved å komme ferdig installert i Android, Googles operativsystem fo mobiltelefoner.

Den amerikanske teknologigiganten har fått en frist på ti uker på å svare på beskyldningene, og har allerede publisert en lang uttalelse der de benekter å ha gjort noe galt og framfører at konkurransen om kunder på nett er sterkere enn noen gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer