KOMMENTARER

EU frir til Egypts diktator for å hindre strømmen av flyktninger og migranter

Abdel Fattah al-Sisi skal «redde» Europa fra innvandring. Det er et skammelig valg.

VISER VEI: Egypts diktator og president Abdel Fattah al-Sisi ( i midten) møtte forrige søndag EU-president Donald Tusk og Østerrikes statsminister Sebastian Kurz. Foto: EPA/NTB Scanpix
VISER VEI: Egypts diktator og president Abdel Fattah al-Sisi ( i midten) møtte forrige søndag EU-president Donald Tusk og Østerrikes statsminister Sebastian Kurz. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Forrige ukes uformelle EU-toppmøte i Salzburg i Østerrike dreide seg for det meste om de stadig mer håpløse Brexit-forhandlingene med Storbritannia. En avtale om å begynne samtaler med president og diktator Abdel Fattah al-Sisi for å la Egypt ta seg av immigranter og flyktninger som vil til Europa, gikk for det meste under medienes radar.

Østerrike som har en svært konservativ regjering, har dette halvåret formannskapet i EUs ministerråd. Forrige helg møtte landets statsminister Sebastian Kurz og Europarådets president Donald Tusk al-Sisi i Kairo for å drøfte egyptisk deltakelse i EUs kamp mot ubudne gjester fra fattige og krigsherjede land. Det var et suksessfullt møte som ble fulgt opp med EU-vedtaket sist torsdag.

– Egypterne har bevist at de effektivt kan forhindre båter fra å legge ut mot Europa. Og hvis båter først legger ut, bringes de tilbake, sa Kurz i Salzburg. Og statsministeren la til:

– Al-Sisi er et stjerneeksempel på hvordan man skal takle illegal migrasjon og menneskesmugling.

Denne uka skal Tusk etter planen møte diktator al-Sisi under FNs generalforsamling. Der skal veien mot videre forhandlinger og samarbeid mellom Egypt og EU meisles ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer