Coronaviruset:

EU med bønn til Netflix

Frykter at internett bryter sammen.

KVALITET: EU vil ha lavere kvalitet på streaming framover. Foto: AFP
KVALITET: EU vil ha lavere kvalitet på streaming framover. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EU ber Netflix og andre streamingtjenester om å slutte å vise filmene og seriene sine i HD-kvalitet. Grunnen er, ifølge CNN, at de vil prøve å forhindre at internett skal bryte sammen fordi så mange ser samtidig.

Onsdag tvitrer EU-kommissær Thierry Breton at han hadde snakket med Reed Hastings som er administrerende direktør for Netflix om å få de til å endre visningskvaliteten sin til «standard» framfor «HD».

CNN skriver at nå som mange land har innført lockdown for å bekjempe COVID-19 og mange må jobbe og studere hjemmefra, er EU bekymret for hvor mye press båndbredden til internett tåler.

#SwitchToStandard

Breton er ansvarlig for EUs interne marked, som dekker over 450 millioner mennesker. Han oppfordrer nå alle streamingtjenester med hashtagen #SwitchToStandard å ikke vise innholdet sitt i HD-kvalitet lenger.

En talsperson hos Netflix har sagt til CNN at Breton og Hastings kommer til å snakke videre i dag.

Netflix sier at de allerede justerer kvaliteten på innholdet som streames sånn at det skal passe med båndbredden som er tilgjengelig.

Tidligere har også Facebook sagt at de har merket pågangen nå som mange er hjemme i karantene eller isolasjon. Facebooksjef Mark Zuckerberg har sagt til nettavisa at de jobber for å klare å holde Facebook oppe selv når flest mennesker er innom samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer