Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

EU med bønn til Netflix

Frykter at internett bryter sammen.

KVALITET: EU vil ha lavere kvalitet på streaming framover. Foto: AFP
KVALITET: EU vil ha lavere kvalitet på streaming framover. Foto: AFP Vis mer

EU ber Netflix og andre streamingtjenester om å slutte å vise filmene og seriene sine i HD-kvalitet. Grunnen er, ifølge CNN, at de vil prøve å forhindre at internett skal bryte sammen fordi så mange ser samtidig.

Onsdag tvitrer EU-kommissær Thierry Breton at han hadde snakket med Reed Hastings som er administrerende direktør for Netflix om å få de til å endre visningskvaliteten sin til «standard» framfor «HD».

CNN skriver at nå som mange land har innført lockdown for å bekjempe COVID-19 og mange må jobbe og studere hjemmefra, er EU bekymret for hvor mye press båndbredden til internett tåler.

#SwitchToStandard

Breton er ansvarlig for EUs interne marked, som dekker over 450 millioner mennesker. Han oppfordrer nå alle streamingtjenester med hashtagen #SwitchToStandard å ikke vise innholdet sitt i HD-kvalitet lenger.

En talsperson hos Netflix har sagt til CNN at Breton og Hastings kommer til å snakke videre i dag.

Netflix sier at de allerede justerer kvaliteten på innholdet som streames sånn at det skal passe med båndbredden som er tilgjengelig.

Tidligere har også Facebook sagt at de har merket pågangen nå som mange er hjemme i karantene eller isolasjon. Facebooksjef Mark Zuckerberg har sagt til nettavisa at de jobber for å klare å holde Facebook oppe selv når flest mennesker er innom samtidig.

- Vi må være sikre på at det ikke bryter sammen. Nå opplever vi store bølger med mennesker som er innom samtidig. Vi snakker mye større bølger enn det som kommer inn på nyttårsaften.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!