DEBATT

EU og Frp angriper norske posttjenester

Ved å godta EUs tredje postdirektiv gjør Solvik-Olsen fellesskapet i Norge fattigere, og eierne av private postselskaper rikere.

FOR FRI FLYT: Ketil Solvik-Olsen og Frp deler EUs altoverskyggende mål om fri flyt og kapitalkrefter som styrer mer av samfunnet vårt, skriver artikkelforfatterne.
FOR FRI FLYT: Ketil Solvik-Olsen og Frp deler EUs altoverskyggende mål om fri flyt og kapitalkrefter som styrer mer av samfunnet vårt, skriver artikkelforfatterne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

28. november 1994 står som en av de viktigste dagene i norsk historie. 28. november var dagen da det norske folk sa nei til norsk EU-medlemskap. Folkets nei til EU var et ja til norsk selvstendighet. Det var et ja til at norske politikere skal stå til ansvar overfor norske velgere, og det var et krav om at norske folkevalgte skal utforme lovene som styrer Norge, til det beste for landet og folket.

Selv om Norge sa nei til EU har det politiske flertallet dessverre gitt bort mer og mer av vår nasjonale selvstendighet. 16. november 1992 meldte et flertall på Stortinget Norge inn i EØS-avtalen. Denne avtalen la til rette for at EUs lover kunne overstyre Norges lover. Likevel ga avtalen en liten åpning for å ivareta norsk selvstendighet. Norge fikk en reservasjonsrett, altså en mulighet til å si nei til nye EU-direktiver.

Onsdag 22. oktober kunngjorde Fremskrittspartiets samferdselsminister, Kjetil Solvik-Olsen, det mange hadde fryktet. Samferdselsministeren varslet da at han vil undertegne EUs tredje postdirektiv. Gjennom denne handlingen lar Frps minister EUs interesser overstyre Norges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer