Eugene Schwartz og Bente Edlund

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAGBLADET 29. juni beskriver Bente Edlund en annen steinerskole enn den jeg fortalte om i mitt innlegg «Til alle foreldre som vurderer å sende barna på steinerskolen» den 24. juni.Hun holder fast ved at de holdningene til barn med atferds- og lærevansker ikke er slik som verken mitt innlegg hevdet eller det Dagbladet har avslørt i sine artikler. Bente Edlund underviser i spesialpedagogikk på Rudolf Steinerhøyskolens lærerlinje.Jeg er selv en av Bente Edlunds tidligere studenter på Rudolf Steinerhøyskolen og har ingenting å utsette på hennes forelesninger om spesialpedagogikk. Mitt poeng er at innholdet i dem ikke er representativt for holdningene i skolene.

UTDANNINGEN av steinerskolelærere ble treårig først for få år siden og vi som har tatt denne utdanningen er underrepresentert i skolene. Det er derfor også helt andre enn Bente Edlund som påvirker steinerskolelærerenes holdninger til spesialpedagogikk. Et eksempel:Under det nasjonale lærerstevnet i 2003 var Eugene Schwartz hovedforeleser (se Dagbladet 25. juni). Han hadde mange tilhørere fra landets steinerskoler og foreleste over tre dager. Bente Edlund har, iallefall frem til 2004, forelest 20-30 studenter i fem dager av hvert treårige studie. I tillegg ble Eugene Schwartz, foredrag trykket i steinerskolens interne tidsskrift «Meddelelser til skolens lærere» og dermed levert til hver eneste lærer i landet.Jeg gjentar:steinerskolene er dessverre ikke fulle av verken Bente Edlund,er eller studentene hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer