Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Euro-finale i Oslo

Folkekravet er innfridd: Bruce Springsteen & the E Street Band kommer til Norge. Søndag 27. juni er sjefen på plass på Valle Hovin i Oslo, og det blir avskjedskonserten på Europa-turneen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charlotte tar gjerne en reprise

Bruce Springsteen vil etter all erfaring ta ut det siste på scenen i Oslo - og han har allerede sagt at han vil ha en kjempefest med bandet, venner, turnéfolk, mangement, konsertarrangører og plateselskap etter konserten.

Nå planlegges en real avslutningsfest for The Boss og hans rockelag - først på scenen, deretter på et foreløpig ukjent sted i Oslo. I Sverige er de derimot skuffet over at de igjen er snytt for en turneavslutning av Sjefen.

Siste dans?

Konserten kan være den siste med Springsteen & the E Street Band sammen. Det er en æra som oppsummeres med denne turneen, og det er ikke planlagt noe videre samarbeid etter turneen, som fortsetter i USA i sommer. Springsteen selv har ikke sagt at det ikke blir noe mer, men flere av karene i bandet har sagt at det blir med denne turneen.

- Nå er vi bare veldig glade! Det er alltid vanskelig å forhandle med verdens største artister, men vi har ikke mistet noen artister av dette kalibret siden 1988, sier Rune Lem i Gunnar Eide Concerts A/S til Dagbladet. Han tror ikke det skal bli vanskelig å selge ut de 36 000 billettene som er lagt ut for salg til konserten.

Fikk «hat»-brev

Etter at både Dagbladet og VG trillet terningkast seks og var ville av lovord etter Springsteens turneåpning i Barecelona, har Gunnar Eide Concerts fått «hat»-post hver eneste dag fordi Springsteen ikke skulle komme til Norge.

- Jeg så for meg å gå i eksil i Libya hvis han ikke greide å få Springsteen til Norge, ler Lem.

De siste dagene har arrangøren hatt en god magefølelse på at Springsteen ville komme - og i går formiddag var kontrakten i havn.

Da tikket også gratulasjonsmeldingene inn - og blomsteroppsatser fra de mest ihuga prydet kontorene til konsertarrangøren.

- Det er veldig hyggelig å vite at det vi driver med betyr noe for mange mennesker. Det føles godt - og ansvarsfullt - å ha en sånn rolle i det norske kulturliv, sier Lem.

FANSEN VANT: I går ble det klart at Bruce Springsteen dukker opp i Oslo i slutten av juni. Dette bildet er fra konserten i Barcelona, som fiukk terningkast seks i Dagbladet.