Europa-debut

Det lille norske plateselskapet dBut skal med fire band turnere europa. I kveld starter de med hjemme-konsert på Blå i Oslo.

I dag blir det en myk start for musikk-gjengen som skal ut på europeiske veier. Palace Of Pleasure, Sternklang, Moon Orchestra og Perculator skal vise frem hva som rører seg i Oslos musikalske undergrunn.

Liten label ut på tur

I kveld holdes konsert i Oslo, mens kontinentet venter allerede i morgen. Da står København for tur. Deretter skal både Amsterdam, Brussel og Paris beæres med besøk.

I motsetning til mange artister på klubbscenen i dag skal bandene spille live, men noen av medlemmene vil fungere som DJs mellom konsertene.

dBut Records er en liten men voksende platelabel med tilknytning til klubben Blå i Oslo. Profilen spenner fra nu jazz og latinsk inspirert musikk til ren pop og ny elektronika. Selv sier de at humanisme og humor er fellesnevnere for musikken som finnes på labelen.

Fire band på en kveld

Palace of Pleasure burde være kjent for mange. De har mottatt to spellemannspriser, beste dance/techno-album i 1997 med «Emperor Norton» og i 2000 for «Propaganda». I fjor kom bandets fjerde album «Betty Ford, Here We Come», hvor de ifølge Dagbladets anmeldelse «befester sin posisjon som eneherskerne av det varemerkede discodub-soundet: varme, sexy og røyktunge grooves».

Sternklang betår av én mann, nemlig Bjarne Brøndbos techno-fetter Rune Brøndbo. For albumet «Neolounge» ble Sternklang i Dagbladets anmeldelse kalt «klangen av 1999. Urban, seig hip-hop med rom for jazz og råtne eksperimenter». Nå er han aktuell med nytt album, «My Time Is Yours», som slippes i april.

Perculator debuterte i fjor med chill-out-albumet «Sergeant Major», og høstet en femmer i Dagbladets anmeldelse av plata. Perculator har både turnert i England, spilt på Quart\'en, og spilt support for store navn som Herbaliser, Groove Armada og St.Etienne.

Moon Orchestra er soloprosjektet til Jon Platou Selvig, også perkusjonist i Perculator. Han er inspirert av europeisk og kubansk easy-listening, og vil albumdebutere på dBut Records i mai.

Palace Of Pleasure, Sternklang, Perculator og Moon Orchestra spiller på Blå i Oslo onsdag 20. mars. Les mer på hjemmesidene til dBut Records.

KLANGMAKER:</B> Rune Brøndbo er Sternklang og DDE-Brøndbos techno-fetter.
SPRELLEMENN.</B> Palace Of Pleasure har to spellemannspriser bak seg, nå skal de ut på europa-turné med dBut Records.