Anmeldelse: Pristine - «Ninja»

Europa har oppdaget Norges bluesrockdronning

Tysk selskap satser stort på Tromsø-bandet Pristine.

TIL EUROPA: Heidi Solheim er låtskriveren og vokalisten i albumaktuelle Pristine, som ble startet i Tromsø. Nå har de fått kontrakt med et tysk plateselskap - som satser i Europa. Foto: Ørjan Bertelsen
TIL EUROPA: Heidi Solheim er låtskriveren og vokalisten i albumaktuelle Pristine, som ble startet i Tromsø. Nå har de fått kontrakt med et tysk plateselskap - som satser i Europa. Foto: Ørjan Bertelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Tromsø-bandet Pristine har tatt steget ut i Europa, sånn litt i det stille. Etter tre album her hjemme, det siste på eget plateselskap, ble bandet kapret av plateselskapet Nuclear Blast. Album nummer fire er nå ute på det tyske heavyselskapet. Det betyr bred distribusjon og ikke minst turnering.

Europa

Det betyr ikke at Pristine er tapt for bluesrocken, men nedlslagsfeltet er blitt atskillig større. Med Nuclear Blast i ryggen har de turnert med band som Blues Pills og The Brew.

Til høsten står bare Europa på turnéplanen for bandet som vant bluescupen på Notodden for sju år siden og kom til semifinalen i International Blues Challenge i Memphis i 2012.

Heidi Solheim

Pristines ubestridte frontfigur er Heidi Solheim, som må sies å være nærmest hyperaktiv. I tillegg til albumene «Detoxing», «No Regrets», «Reboot» og nå «Ninja» med Pristine, har hun gitt ut soloalbumet «Found» og to barneplater på seks år - alle med tekst og musikk av Solheim, som de siste åra har hatt Oslo som base..

Unik sound

Det er lett å forstå at Nuclear Blast falt for Pristines nordnorske krutt, for her har selskapet fått et band med en unik, moderne sound tuftet på det beste fra 70-tallet - med bluesrock i bunnen og islett av sørstatsrock, psykedelia, soul, og funk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer