Europa-lansering for Briskeby

Kometbandet Briskeby er på vei ut i verden. 8. november lanseres de i nøkkelmarkedet Tyskland. Og a-ha-manager Brian Lane er i ferd med å bli gruppas manager.

Det går i en rasende fart for Briskeby om dagen. Onsdag 8. november starter Europa-lanseringen. Da slippes singelen «Propaganda» til radio i Tyskland, Østerrike og Sveits. Fem dager seinere gjør Vestfold-bandet en showcase i Hamburg for tysk presse og de europeiske sjefene i plateselskapet Universal Music. I neste uke spiller de inn video til «Propaganda». Denne skal brukes aktivt i den internasjonale markedsføringen

På turnè med a-ha

- Det går veldig fort med Briskeby nå. Reaksjonene internasjonalt på bandet er umiddelbare, sier Universal-direktør Singsaas. To av konsernets underselskaper, Mercury og Polydor, utkjemper en kamp for å gi ut Briskeby i England.

I Tyskland er det Mercury som skal gjøre Briskeby store. Opprinnelig var planen å lansere bandet først etter nyttår, men nå har Briskeby sikret seg en gylden mulighet gjennom jobben som support-band på a-has Tysklands-turnè i slutten av november. Konsertene foregår i haller med en kapasitet på 10 000 og mer.

Ringreven Lane

Det er a-has engelske manager, bransjeveteranen Brian Lane, som har sikret Briskeby a-ha turneen. Den er første steg på veien mot at Lane blir Briskebys internasjonale manager.

- Vi er i forhandlinger med Lane. Han er veldig interessert i Briskeby. Lane er en ringrev i bransjen, og han kjenner Universal-systemet rundt om i Europa. Det er en stor fordel for oss, kommenterer Thomas Seltzer i Briskebys norske management Unit.

London-baserte Lane er manager for både a-ha og Espen Lind. Tidligere har han hatt både The Tuesdays og Unni Wilhelmsen i stallen. Han er kjent for å sikre artistene han jobber med meget lukurative kontrakter, men kan med sine norske artister hittil ikke vise til noen resultater i England og USA.

SOLGT 38 000:</B> Nå lanseres Lise Karlsnes, Bjørn Bergene, Bård Haugland og Claus Larsen i Tyskland, Europas største platemarked.