Europa rundt for Molvær

BERGEN (Dagbladet): Mens «Solid Ether» nærmer seg 10000 solgte i Norge, er turnésommeren i full gang for Nils Petter Molvær.

I går spilte han åpningskonsert på Nattjazz i Bergen, hans tredje festivaljobb her hjemme i vår, i dag er han i Hamburg for å gjøre PR for «Solid Ether». Deretter følger konserter i Bremen og Amsterdam, før kjøret starter for fullt i slutten av juni.

- Tre uker med konserter i Europa fram mot Molde-festivalen, sier han, godt fornøyd med at «Solid Ether» gikk inn på 69.-plass på den tyske hitlista i sin første salgsuke.

- Cd-en skal ut over hele verden, og utover sommeren kommer det en serie 12-tommere med «Ether»-remixer, gjort av blant andre Bill Laswell, forteller han.

- Olav Christopher Jenssen, festspillkunstner her i Bergen i år, har laget omslagene, og utpå høsten utgir jeg en cd på mitt eget plateselskap. Jeg har sørget for å beholde alle rettighetene til musikken min.

- Og i all fritida for øvrig?

- Skal jeg blant mye annet skrive musikk til en dansk tv-serie, og begynne på et bestillingsverk for neste års Maijazz. Det blir med Stavanger Symfoniorkester.

ETER SEG INN OVERALT: Bergen i går, Hamburg i dag. Turnèsommeren er i full gang for Nils Petter Molvær.