Europeisk millionstøtte til norsk krigsfilm

Med Aksel Hennie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske filmen om Max Manus mottok i dag støtte på 580 000 euro, eller 4,64 millioner kroner, fra det europeiske samproduksjonsfondet Eurimages.

Aksel Hennie spiller Max Manus (1914-96), den norske motstandsmannen som blant annet var løytnant i Kompani Linge. Handlingen starter ved krigsutbruddet og følger Max gjennom krigen og inn i fredssommeren.

- Det er veldig hyggelig å få europeisk støtte. Dette er jo en film om den norske motstandskampen og en norsk krigshelt, sier produsent Sveinung Golimo til Dagbladet.no.

- Kan støtten ha noe å si for eventuell visning av filmen i utlandet?

- Ikke direkte, men det er et signal om at det er interesse for filmen også utenfor Norge, så det skal vi bruke for alt det er verdt, sier Golimo.

Rask på avtrekkeren

- Max Manus levde et dramatisk liv, og jeg tror historien interesserer både dem som levde under krigen og den unge generasjonen, sa produsent John M. Jacobsen til Dagbladet i fjor.

Manus var sentral i Oslo-gjengen sammen med blant annet Gunnar «Kjakan» Sønsteby, og ifølge Sønsteby var Max den raskeste på avtrekkeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer