Europeiske jazzstemmer

Enrico Pieranunzi og Renaud García-Fons med nye, gode album.

STERK TRIO:  Scott Colley (tv) og Antonio Sanchez flankerer den italienske mesterpianisten Erico Pieranunzi, både visuelt og lydlig.
STERK TRIO: Scott Colley (tv) og Antonio Sanchez flankerer den italienske mesterpianisten Erico Pieranunzi, både visuelt og lydlig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med samarbeidspartnere på begge sider av Atlanteren, klassisk klaverskolering og amerikanske inspirasjonkilder som Bill Evans og McCoy Tyner, er den italienske pianisten Enrico Pieranunzi (62) på mange måter det perfekte eksemplet på vellykket integrering av ulike impulser.

PÅ sitt nyeste album, «Permutation», forener han krefter med den stadig mer etterspurte amerikanske bassisten Scott Colley og den USA-bosatte, meksikanske trommeslageren Antonio Sanchez (Pat Metheny Group o.a.), og leverer en godt sammenskrudd session fullt på høyde med dem han tidligere har utgitt med bl a Marc Johnson og Joey Baron som medspillere.

Dette europeisk-amerikanske triosamarbeidet fungerer på sett og vis som en mellomting av den tradisjonelle amerikanske «pianist+komp»-modellen og den europeiske, langt mer kollektivistisk innrettede samspillmodellen der pianist, bassist og trommeslager er jevnstilt.

I DET melodibaserte repertoaret, som utelukkende består av Pieranunzi-komposisjoner, er nok italieneren mer sjef enn han får være i rene europeiske konstellasjoner, men Colley og Sanchez er så langt fra anonyme sidemen i denne musikken og bidrar sterkt til at festen på ingen måte hviler på amerikansk-inspirert italiensk tangentkunst alene. Begge er fine melodikere og skaper dynamikk med bruk av pauser, volum og intensitet, og begge swinger også med all den snert og spenst som den amerikanske tradisjonen tilsier — og ikke sjelden krever.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer