EuroPride kaster glans over Frp

Det er fare for at LHBT-bevegelsen gir bort det politiske eierskapet til mangfoldet og til den seksuelle friheten.

HADDE IKKE NOE VALG:  Vi tror ikke Solveig Horne grep regnbueflagget den dagen hun tiltrådde som minister fordi hun hadde endret politiske holdninger. Vi tror hun grep det fordi hun ikke hadde noe valg, skriver artikkelforfatterne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
HADDE IKKE NOE VALG: Vi tror ikke Solveig Horne grep regnbueflagget den dagen hun tiltrådde som minister fordi hun hadde endret politiske holdninger. Vi tror hun grep det fordi hun ikke hadde noe valg, skriver artikkelforfatterne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag går startskuddet for EuroPride 2014 i Oslo. Til å åpne denne festivalen som skal feire mangfold, menneskerettigheter og seksuell frigjøring har arrangørene invitert ingen ringere enn Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne fra Frp.

Ministerens funksjon er å gi arrangementet en aura av betydning - å kaste glans over kampen for LHBT-personers liv og mulighetsbetingelser.

Men på EuroPride 2014 er rollene snudd. Med invitasjonen til Solveig Horne har arrangørene i stedet sørget for at tusenvis av festglade LHBT-personer kaster glans over Horne og Frp, og dermed bidrar til Frp?s prosjekt om å fremstå som et parti som støtter opp om et mangfoldig norsk samfunn. Det eneste vi får tilbake for denne tjenesten er mer FrP-politikk, og en uthuling av begreper som mangfoldighet, menneskerettigheter og frigjøring.

Siden FrP inntok Barne- og likestillings- og inkluderingsdepartementet har minister Solveig Horne hatt et svare strev med å vinne tillit i et politikk- og kunnskapsfelt som Frp som parti har dårlige forutsetninger for å styre - fordi de ikke anerkjenner betydningen av det. Ministeren som ble valgt til oppgaven mente at det var diskriminerende å ha egne støtteordninger for LHBT-organisasjoner, at det var problematisk at barn fikk høre om homofile samliv i barnehagen, at transpersoner egentlig ikke hadde noe i likestillings- og diskrimineringsfeltet å gjøre, og ikke minst at diskriminering i seg selv var et subjektivt spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer