EuroSjokk for mektige asiater

Skulle bookmakerne bomme fullstendig, og Charmed likevel ikke går til topps i EuroSong-finalen i kveld, har de i hvert fall lagt grunnlaget for en karriere i Asia. De norske jentene ladet opp før kveldens finale med karaoke og dans med Sør-Koreas mektigste menn.

Da Dagbladet tok med jentene på karaoke på restauranten Nam Kang ved Stureplan i Stockholm, snublet vi rett i fanget på finanskomiteens leder Dong-Wook Kim og hans topptunge politiske delegasjon.

I stedet for å sette sushien i vrangstrupen, ble de så betatt av Charmed at de skjøv middagen til side og sang og danset med jentene.

Syng, jenter

Ambassadesekretær Bum Soo Kwak ble rådvill og engstelig da Charmed og Dagbladet ramlet inn i restaurantens lukkede karaokeavdeling, men parlamentsmedlem Woo Taik Chung roet ham ned.

- Du skjønner, sa mannen fra ambassaden og pekte på Dong-Wook Kim.

- Han er en av Sør-Koreas tre mektigste menn. Han blir kanskje vår neste president.

Mens jentene bladde i sangmenyen og fant fram mikrofoner, rakte Chairman Kim fram labben og håndhilste på Dagbladet, smilte og mumlet noe på koreansk. Parlamentsmannen Chung oversatte ivrig:

- Vi har hatt møter med svenske politikere og næringslivsfolk i hele dag. Vi vil gjerne høre på de norske jentene.

Vill jubel

Da Monica hadde funnet fram Beatles-klassikeren «Help», tok de scenevant fram mikrofonene og slapp seg løs. De 15 dresskledde politikerne kvitterte med sitt vennligste smil, slik bare asiatene kan.

Applausen var høflig og ekte, men de løsnet ikke på hvitsnippen før chairman Kim reiste seg opp sammen med Chung og gikk bort til Oddrun, Monica og Hanne.

- Vi tar «Fame». Ok? spør jentene. Koreas mektige mann snakker ikke engelsk, men han nikker og tar en mikrofon.

Nå løsner det for alvor. Et par av veskebærerne kaster jakka, og hele delegasjonen synger mens de skyter hendene i været og jubler. De stramme og dresserte mennene har fått los, og minner mest om nordmenn på danskeferja.

Til Korea?

Så skal Chung og Chairman Kim ha klemmer fra jentene.

- Vil du kysse meg? spør Chung, som virkelig blir grepet av den svenske synden. Oddrun avviser ham høflig. Men Chung er i fri dressur nå, og gir henne kysser og klemmer.

Idet vi forlater rommet, og ambassadesekretær Kwak tar oss i hånda og sukker lettet over at det ble en vellykket mellomrett, inntar asiatene en nærmest upåvirket stilling foran det overdådige matbordet. Chairman Kim sender oss et varmt blikk, som om han sier: «Dette skal jeg leve lenge på.»

- Fantastisk. Helt utrolig. Dette var bare helt over toppen. Vi danset med Koreas neste president, sier jentene og forlater åstedet i en taxi.

Sørkoreanerne fortsetter karaokesangen, men med ett bryter de opp og følger Kim ut og inn i en ventende bil. Chung kommer tilbake:

- Dong-Wook Kim skal hvile, men vi skal ha flere møter. Jeg må få jentene til å opptre sammen med noen koreanske artister. Gi meg visittkortet, så tar jeg kontakt.

<B>ELSKER KARAOKE: Charmed sang karaoke sammen med Sør-Koreas mektigste menn i Stockholm, for å lade opp foran kveldens Grand prix-finale. Her ser vi lederen for finanskomiteen, Dong-Wook Kim (t.v), og hans yngre kollega Woo Taik Chung.