Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofterud

Eurosport: - Hun var rett og slett et funn

Skulle dyrkes som hovedekspert hos Discovery.

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vibeke Skofterud var tiltenkt en stor rolle i sportdekningen hos nettverkstilbyderen Discovery, som står bak tv-kanaler som Eurosport og TVNorge.

- Vår plan for neste sesong var å dyrke Vibeke Skofterud som vår hovedekspert på langrenn, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Hojem Kvam i Discovery Networks Norge til Dagbladet.

Langrennsekspert

I tillegg til sin lange idrettskarriere har Vibeke Skofterud også deltatt i en rekke tv-programmer. Blant annet i NRK-programmet «Mesternes mester» - der hun var den eneste kvinnen i finalen mot Thor Hushovd (40) og Andreas Håtveit (32) i 2016.

Skofterud har også de siste tre åra fungert som langrennsekspert for kanalen Eurosport. Hun gjorde regelmessige oppdrag for dem under verdenscupen, og også under OL i Pyeongchang tidligere i år.

- Vibeke løste oppgavene så forbilledlig at det var en selvfølge for oss å forlenge avtalen, noe som også innebar at hun ble med til Pyeongchang som langrennsekspert i våre sendinger under OL i februar 2018, sier Kvam.

- Et funn som ekspert

Han kaller den tidligere langrennsløperen for en strålende ambassadør, for både tv-kanalen og for skiidretten. Han fortsetter:

- Hun var meget viktig, spesielt under OL. Av alle våre profiler i Pyeongchang, uansett arena og idrett, var det få – om noen – som fikk like positive tilbakemeldinger fra seerne som det Vibeke gjorde, sier Kvam, og fortsetter:

- Hun var rett og slett et funn som ekspert. Med sitt vesen og sin helproffe innstilling bidro Vibeke til at våre folk på langrennsarenaen utfylte hverandre på strålende vis.

Også kollega Jonas Berg-Johnsen hyller Skofterud. De to jobbet sammen under OL, da de begge dekket langrenn for Eurosport. I et innlegg på Instagram skriver Berg-Johansen:

- Kjære, kjære fine, gode Vibeke. Solstråla. Et av de mest livsglade og positive menneskene jeg har møtt. Umulig å ikke bli glad i. Samtidig så klok, modig og sterk i faget ditt. Takk for at jeg fikk bli kjent med deg, ukene i Sør-Korea kommer jeg til å ha med meg resten av livet.

- Ville fortsette samarbeidet

Søndag ettermiddag kom nyheten om at tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud hadde omkommet i en vannscooterulykke utenfor Arendal.

Ifølge Kvam hadde ikke Eurosport rukket å diskutere detaljene for Skofteruds engasjement for høsten. Han sier imidlertid at kanalen hadde en plan om å fortsette samarbeidet med langrennsstjerna.

- Vår sportsledelse hadde dialog med Vibeke om å inngå kontrakt også for kommende vinter, og var enig med henne om å ta et møte for å spikre dette så fort sommerferien var ferdig. Planen var definitivt å fortsette samarbeidet.

Langrennssesongen åpner på Beitostølen midt i november. Dekningen på Eurosport sine flater starter for fullt i forbindelse med verdenscuppremieren i Finland 24.-25. november.

- Hvordan tenker Discovery å dekke langrennsekspertstillingen nå?

- Det må vi komme tilbake til. Denne tragiske ulykken er et forferdelig hardt slag for alle som kjente Vibeke. Aller hardest er det for hennes familie og nærmeste. Våre tanker går til dem, sier Kvam.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Skofteruds manager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!