Eurovision: Britiske kjendiser oppfordrer til Israel-boikott

- Gjør ingenting for å beskytte palestinerne mot landtyverier, utkastelser, eller fra å bli skutt eller banket.

«TOY»: Israelske Netta Barzilai tok seieren i fjorårets Eurovision Song Contest i Lisboa. I år skal konkurransen etter planen arrangeres i Tel Aviv. Foto: NTB Scanpix.
«TOY»: Israelske Netta Barzilai tok seieren i fjorårets Eurovision Song Contest i Lisboa. I år skal konkurransen etter planen arrangeres i Tel Aviv. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

51 britiske kjendiser og kulturpersonligheter har skrevet under på et brev der de ber BBC avlyse dekningen av årets Eurovision Song Contest, og heller jobbe for at det arrangeres i et annet land. Dette melder The Guardian.

Tidligere Pink Floyd-gitarist Roger Waters, designer Vivienne Westwood, musiker Peter Gabriel og regissør Mike Leigh er blant dem som har signert brevet, som også er publisert i The Guardian.

Eurovision-tradisjonen tro, arrangeres konkurransen i landet som vant året før. I fjor tok israelske Netta Barzilai seieren i Lisboa med låta «Toy», og årets konkurranse skal etter planen gå av stabelen i Tel Aviv 18. mai i år.

- Brudd på menneskerettighetene

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsket først at konkurransen skulle avholdes i Jerusalem. På grunn av den pågående konflikten mellom Israel og palestinere som krever østdelen av byen som en framtidig hovedstad, falt valget i stedet på Tel Aviv.

- Den europeiske kringkastingsunion har valgt Tel Aviv over okkuperte Jerusalem, men dette gjør ingenting for å beskytte palestinerne mot landtyverier, utkastelser, eller fra å bli skutt eller banket av israelske sikkertshetsvakter, skriver brevforfatterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer