«Eurovision»-finalen under lupen

Vi anmelder låt for låt.

FINALE: Norge er ikke blant de 26 landene som skal kjempe om topplasseringen. Det er Belgia, som fikk æren av å åpne ballet. Foto: Aftonbladet
FINALE: Norge er ikke blant de 26 landene som skal kjempe om topplasseringen. Det er Belgia, som fikk æren av å åpne ballet. Foto: Aftonbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EUROVISION: Vi følger finalen i Stockholm, her er vår dom:

1. Belgia Artist: Laura TesoroLåt: «What's The Pressure»Laura avsluttet en balladetung semifinale med høyt tempo og glimt i øyet. Hvorfor ikke starte selve finalen i samme gir? «What's The Pressure» står seg like godt i kveld som for to dager siden. Lura har et vinnende vesen og sørger for å gi «Eurovision»-titterne et funky spark bak. Og der satt det.

2. TsjekkiaArtist: Gabriela Gun?íkováLåt: «I Stand»  Så var det rett ned i ballademyra igjen. Gabriela har en stor stemme, men hvor mange ganger har vi ikke hørt alvorstyngede intetsigende patosøvelser av denne typen? Høydepunktet kommer da hun løsner på håret og vindmaskinen tar fatt. Det er da noe.

3. NederlandArtist: Douwe BobLåt: «Slow Down»

Douwe kan i alle fall smile og det kommer alltid godt med når man har non hundre millioner par øyne som titter på deg. Litt lettbeint folk-pop har ingen vondt av og Nederland kommer garantert til å skille seg ut i mengden. Fengende, energifylt og passe sobert.

4. AzerbaijanArtist: SamraLåt: «Miracle» Semifengende elektropop som absolutt jobber mot datostempelet. Samra har en formålstjenlig stemme, selv om hun er en relativt begrenset sanger. Og så har hun selvsagt et kobbel fjollete dansere som flyr rundt og leker roboter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer