Eurovision forandrer poengsystemet

Nå skal seerne holdes på pinebenken helt til slutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eurovision Song Contest forandrer måten resultatene presenteres på for å holde seerne på pinebenken til slutten av programmet.

Poengsystemet i den europeiske musikkkonkurransen gjør at man ofte vet hvem som har vunnet lenge før programmet er over.

Et nytt system skal bidra til å holde på publikum - rundt 200 millioner verden over - helt til showet er over.

- Tidligere har vinneren vært kjent opp mot 20 minutter før stemmingen er ferdig, og det blir det dårlig TV av, sier årets produsent, Martin Österdahl.

I årets konkurranse vil først de nasjonale juryene gi poengene 1 til 8 og 10. Deretter blir de siste 12-poengertne avslørt. Seernes stemmer som gis over telefon, SMS eller smarttelefon, legges sammen og deles ut helt til slutt, slik at hver deltaker plutselig kan høste hundrevis av poeng i slutten av programmet.

Årets konkurranse avholdes i Stockholm 14. mai. Dette er den 61. gangen konkurransen avholdes og den 6. gangen i Sverige er vertskapskand, etter at Mans Zermerlow vant i fjor.

Poenggivningen har flere ganger vært omstridt, blant annet skapte det en liten diplomatisk krise i 2013 da Aserbajdsjan ikke ga et eneste poeng til Russland.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer