Eurovision forandrer poengsystemet

Nå skal seerne holdes på pinebenken helt til slutten.

Eurovision Song Contest forandrer måten resultatene presenteres på for å holde seerne på pinebenken til slutten av programmet.

Poengsystemet i den europeiske musikkkonkurransen gjør at man ofte vet hvem som har vunnet lenge før programmet er over.

Et nytt system skal bidra til å holde på publikum - rundt 200 millioner verden over - helt til showet er over.

- Tidligere har vinneren vært kjent opp mot 20 minutter før stemmingen er ferdig, og det blir det dårlig TV av, sier årets produsent, Martin Österdahl.

I årets konkurranse vil først de nasjonale juryene gi poengene 1 til 8 og 10. Deretter blir de siste 12-poengertne avslørt. Seernes stemmer som gis over telefon, SMS eller smarttelefon, legges sammen og deles ut helt til slutt, slik at hver deltaker plutselig kan høste hundrevis av poeng i slutten av programmet.

Årets konkurranse avholdes i Stockholm 14. mai. Dette er den 61. gangen konkurransen avholdes og den 6. gangen i Sverige er vertskapskand, etter at Mans Zermerlow vant i fjor.

Poenggivningen har flere ganger vært omstridt, blant annet skapte det en liten diplomatisk krise i 2013 da Aserbajdsjan ikke ga et eneste poeng til Russland.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram