Foto: Eurovision Song Contest/EBU
Foto: Eurovision Song Contest/EBUVis mer

Eurovision-publikummet jublet for Russland

- Heldigvis.

WIEN (Dagbladet): Russland har fått hard kritikk for sin rolle i krigen i Ukraina, noe som ble svært tydelig da Russlands Eurovision-bidrag ble buet ut av publikum i København i fjor. 

Under kveldens første delfinale i Eurovision skal altså Polina Gagarina forsøke å forsvare Russlands ære med låta «A Million Voices». 

Ifølge NRK har flere uttrykt bekymring overfor om Russland nok en gang kan risikere pipekonsert i år.

- Heldigvis Lederen i den norske Melodi Grand Prix-klubben Morten Thomassen synes det er trist at noen velger å uttrykke sine følelser overfor et land på denne måten.

- I år har de jo i tillegg med en sang som handler om at folk må få være seg selv og at alle må få lov til å være unike. Men akkurat det får jo enkelte i Russland ikke lov til å være, så det kan bli spennende å se om de blir møtt med pipekonsert i år også, sier Thomassen til NRK.

Til tross for bekymring om pipekonsert i kveld, var det derimot jubel som møtte Gagarina da hun satte i gang fra scenen i Wien tirsdag kveld. I presserommet klappet også journalistene i takt med musikken, og det var heller ikke tilrop til buing da Gagarina var ferdig på scenen.

Morten Thomassen er blant publikum i arenaen i kveld. Han er svært fornøyd med mottagelsen av Russlands bidrag.

- Heldigvis ble det ikke buet. Det er jeg veldig fornøyd med, sier han til Dagbladet.

Terningkast fire Dagbladets MGP-anmelder, Anders Grønneberg, har tidligere anmeldt låta til Gagarina.

Han ga det russiske bidraget terningkast fire.

- Jo da, dette kan vi applaudere. Ikke at vi går ned i knestående på et russiskortodokst bønneteppe, men dette er storveis og real orkesterpop. Selv om Europa og Vesten vender Putin ryggen, skal vi ikke la det gå utover Polina Gagarina.