Eurovision-sjefen:
- Unge artister «angripes»

- Får tilsendt mye ubehagelig fra boikottaktivister, sier Jon Ola Sand.

KLAR TIL DYST: Sjef for Eurovision, Jon Olav Sand arrangerer musikkfest i Israel. - Vi har vært i utfordrende områder før, sier han til Dagbladet. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
KLAR TIL DYST: Sjef for Eurovision, Jon Olav Sand arrangerer musikkfest i Israel. - Vi har vært i utfordrende områder før, sier han til Dagbladet. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEL AVIV (Dagbladet): Eurovisions toppsjef, nordmannen Jon Ola Sand, har hatt vanskelige uker i oppløpet, preget av både utfordringer til det enorme arrangementet han har ansvaret for, og en fatal ulykke knyttet til riggingen av den enorme tv-produksjonen i vertsbyen Tel Aviv i Israel.

Tidligere denne uka tok han en prat med Dagbladet, og Sand er fortvilet over det som har skjedd.

Mandag ble den 66 år gamle yrkessjåføren Poldi Schwartz fraktet til sykehus. Han døde natt til onsdag. Dagbladet møtte de pårørende i familien Schwartz dagen etter. De ønsker svar.

- Teknisk utstyr ble lastet ut av et kjøretøy. Han skulle flytte en såkalt dolly. Da han var i ferd med å laste den av, begynte den å rulle. Den datt over ham og han omkom. Det er dypt tragisk og en forferdelig sak. Hendelsen preger alle som jobber her. Jeg må få legge til at vi har streng fokus på HMS og sikkerhet, sier han til Dagbladet.

- En trygg by

- Hva er utfordringene med å arrangere i Israel, kontra andre land?

- Vi har ekstra fokus på den regionale situasjonen. Sikkerhet prioriteres hvert år og har ikke vært så utfordrende, annet enn at vi har måttet tåle mediefokuset. Angrepene ved grensen var alvorlige, men vi ble konstant oppdatert av sikkerhetsmyndighetene. Vi endret ingenting og har følt oss ivaretatt. Tel Aviv er en veldig trygg by å være i, men det er alltid utfordrende å ta Eurovision til et nytt territorium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer