Eurovision:

Eurovision-Tusse utsatt for rasisme. SVT raser

SVT raser etter at Sveriges Eurovision-deltaker, Tusse, har mottatt rasistiske meldinger.

RASISME: Sverige ESC-representant, Tusse, har blitt utsatt for hatefulle kommentarer på Instagram. Foto: EBU.
RASISME: Sverige ESC-representant, Tusse, har blitt utsatt for hatefulle kommentarer på Instagram. Foto: EBU. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tousin Chiza (19), bedre kjent som Tusse, er Sveriges representant i Eurovision Song Contest. Med knappe 10 dager til den første semifinalen har han nå fått øve på opptredenen og låta «Voices» på Eurovision-scenen. Men gjennomgangen fikk en bitter ettersmak.

På Eurovisions Instagram ble de første bildene fra øvelsen lagt ut lørdag. Selv om den svenske stjernen fikk mye kjærlighet, var også kommentarfeltet fylt med hat og rasisme. I tidligere intervjuer har Tusse sagt at han leser alt som er skrevet om ham. Når Aftonbladet snakker med artisten, har han imidlertid skjermet seg fra sosiale medier.

- Akkurat nå har det vært så mye. Jeg har hatt skole, presse og øvelser. Som jeg har sagt mange ganger - jeg pleier å google meg selv, men jeg har virkelig ikke hatt tid nå, sa Tusse til Aftonbladet.

De hatefulle kommentarene omhandler Tusses mørke hudfarge, og påstår at hans etnisitet bør frata han muligheten til å representere Sverige.

- Jeg blir så forbanna

Den svenske delegasjonssjefen Lotta Furebäck er opprørt over hendelsen.

- Jeg blir så forbanna og lei meg for at dette skjer. Rasisme i alle dens former er helt forkastelig, og det er klart at man blir opprørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer