SKUFFET FANSEN: Finske fans trodde at Loreen skulle spille en 40 minutter lang konsert. Den tidligere Eurovision-vinneren sto imidlertid bare på scenen i tre minutter, noe artistens pressekontakt var i henhold til avtalen med arrangør. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
SKUFFET FANSEN: Finske fans trodde at Loreen skulle spille en 40 minutter lang konsert. Den tidligere Eurovision-vinneren sto imidlertid bare på scenen i tre minutter, noe artistens pressekontakt var i henhold til avtalen med arrangør. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / NTB ScanpixVis mer

Eurovision-vinner forlot scenen etter tre minutter – fansen raser

- Loreen var bare booket til å framføre én låt, hevder artistens pressekontakt. 

(Dagbladet): I helga gikk det tradisjonsrike «Eurovision»-cruiset fra Helsingfors til Tallinn av stabelen.

Svenske Loreen (32), som vant konkurransen i 2012, skulle ifølge den finske avisa Ilta-Sanomat spille en 40 minutter lang konsert i løpet av overfarten.

Men etter kun tre minutters action på scenen gikk hun av - til fansens store fortvilelse.

Spilte kun «Euphoria»

Ifølge Aftonbladet arrangeres cruiset av den finske Eurovision-fanklubben. Styreleder i klubben, Jouni Pihkakorpi, skriver følgende på hjemmesiden deres:

«Eurovision-cruiset 2016 tok en uventet vending da kveldens headliner, den svenske Eurovision-vinneren Loreen, bare sto på scenen i tre minutter. Hun framførte kun én låt, noe som forbløffet både arrangører og fans.»

VINNERLÅTA: Hør Loreen synge «Euphoria» fra generalprøven i Eurovision Song Contest 2012. Vis mer

Aftonbladet hevder imidlertid å ha sett kontrakten, der det skal framgå svart på hvitt at det kun var en framføring av vinnerlåta «Euphoria» som var avtalt.

- Hun var bare booket til å framføre én låt, sier Loreens pressekontakt Helen Wigren til den svenske avisa.

Wigren sier videre at situasjonen er uheldig, og at det føles trist både for fansen og for Loreen selv hvis arrangøren har fått det til å framstå som om artisten skulle spille mer enn én låt.

Toppløs på scena

Det var under Eurovision-finalen i Baku for fire år siden at Loreen gikk til topps i låtskriverkonkurransen. Samme år kapret Norge den lite ettertraktede jumboplassen.

Da artisten gjorde comeback under Melodifestivalen i Sverige i fjor overrasket hun publikum ved å stille toppløs på scena.

Loreen ble nok en gang en snakkis da hun fortalte motemagasinet Elle at hun drikker den omstridte teen ayahuasca, som kan skape hallusinasjoner, for å «komme i kontakt» med seg selv.

32-åringen har tidligere fortalt at hun hadde en tøff oppvekst, og ble mobbet på skolen.